USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинська влада на закордонні гроші робить «євроремонт» у головах людей

25 Травня 2009 11:37
Проект передбачає, що місцеві громади – органи місцевої влади та самоврядування – спільно визначатимуть пріоритети розвитку території, плануватимуть та реалізовуватимуть проекти для сталого розвитку села чи міста. Про це 25 травня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим розповів, що конкурсний відбір районів для участі в проекті було оголошено ще рік тому. На участь у проекті надійшли заявки від 117 територіальних громад із 14 районів. Загалом, у 8 районах на конкурсній основі було відібрано 5 мікропроектів для співфінансування Проектом (50%, до 10 тисяч доларів). Місцевим бюджетом (від 45%) та громадою (від 5%).
Наразі вже затверджено до впровадження 5 мікропроректів громад загальною вартістю понад 800 тисяч гривень. Із яких 340,3 тисячі гривень – це внесок проекту, який спільно фінансується Євросоюзом та Програмою розвитку ООН (ПРООН).
Голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк розповів, що однією із цілей цього проекту є не лише поліпшення інфраструктури сіл та селищ Волині, а й навчання місцевих громад «не ждати манни небесної у вигляді субвенції, а намагатися вирішити власні проблеми самотужки».
За його словами, обласна рада вже визначила між районами перший транж власної частки у співфінансуванні цього проекті обсягом у 0,5 мільйона гривень. Проектний менеджер ПРООН Сергій Волков погодився із паном Грицюком. Він розповів, що завдання полягає не у тому, щоб роздати півмільйона доларів,головна мета – ще раз на прикладі пояснити людям, що свої проблеми вони повинні вирішувати самотужки. «Насправді грошей навколо багато, їх треба лише знайти», – додав пан Волков.
Василь Байцим пожартував, що «ми робимо «євроремонт»у головах людей. Ми їх навчаємо, що лише за власною ініціативою та власним зусиллями вони зможуть поліпшити стан соціально-культурних об’єктів та інфраструктури»
Довідково:
Станом на 1 травня у рамках проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» планується профінансувати 12 мікропроектів у 5 районах області загальною вартістю майже 2,2 мільйона гривень. Серед них – ремонт шкіл, ФАПів прокладання водогону по селах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus