USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинське підприємство ввозило з Великобританії тягачі від неіснуючого продавця

29 Травня 2018 12:15
Волинські митники на посту «Ягодин» припинили спробу незаконного імпорту транспортних засобів на 1,8 млн грн.

Так, через пункт пропуску «Ягодин» волинське підприємство ввозило в Україну транспортні засоби, а саме: три сідельні тягачі та тентований напівпричеп. Водії підприємства подали до митного оформлення документи на товар. Згідно з ними, підставою для імпорту стала зовнішньоекономічна операція за прямим контрактом між українським покупцем та продавцем з Великобританії.

Проте на запит управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Волинської митниці ДФС сектор Укрбюро Інтерполу повідомив, що вказана у контракті англійська компанія офіційно припинила свою діяльність ще в листопаді 2017 року. Про це повідомили у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Отже, товаросупровідні документи, пред’явлені митникам, містили завідомо неправдиві відомості щодо відправника.

Такі дії керівництва волинської компанії, відповідно до ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, тягнуть за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією. Нині три сідельні тягачі та тентований напівпричеп, загальною вартістю 1 мільйон 851 тисяча гривень, тимчасово вилучено на склад митниці. Остаточне рішення у справі прийматиме суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus