USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинське кіновідеомузичне підприємство стане сектором обласної філармонії?

24 Січня 2011 15:13
Волинське обласне кіновідеомузичне підприємство перебуває на шляху до припинення своєї діяльності – обласна влада запропонувала схему ліквідації установи.

Про закриття підприємства йшлося 24 січня на засіданні постійної депутатської комісії Волиньради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, засобів масової інформації.

Члени комісії розглянули клопотання голови ОДА Бориса Клімчука від 13 січня, у якому обґрунтовуються причини ліквідації комунального підприємства.

Основні претензії обласної влади стосуються збитковості підприємства та збільшення видатків на утримання установи. Відтак, переконує документ, ліквідація підприємства дасть можливість економити бюджетні кошти.

Як доповів заступник начальника обласного управління культури і туризму Валерій Дмитрук, протягом останніх років кінообслуговування населення області «фактично не здійснюється», хоча кіновідеомузичне підприємство повинно було б виконувати саме таку функцію. Нині, розповів він, в області «лишилось 13 демонстраторів фільмів», до того ж частина з них – це приватні кінотеатри.

Крім того, за словами Дмитрука, контролюючі органи відслідковували фінансування установи протягом 2009 і 2010 років. Так, на утримання підприємства з обласного бюджету виділили дотацію розміром у понад 700 тисяч гривень. На його думку, «це надто велике дотування».

Відтак члени комісії вирішили рекомендувати винести на розгляд сесії Волинської обласної ради питання про ліквідацію збиткового комунального підприємства.

Стосовно функцій щодо кіно- і відеообслуговування та прокату фільмів, то їх депутатська комісія рекомендувала покласти на Волинську обласну філармонію. На базі філармонії в разі ліквідації установи створять відповідний сектор у кількості трьох штатних одиниць, що дасть можливість економити на заробітній платі 375 тисяч гривень з обласного бюджету.

«Майно пропонуємо реалізувати шляхом аукціону, а кошти спрямувати на підтримку та розвиток галузі культури», – йдеться в ухваленому комісією документі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
007 Показати IP 24 Січня 2011 16:12
А що буде з баром директора Віталія Нероди?Це ж напевно його приватна власність?
Бувший інспектор Показати IP 24 Січня 2011 18:00
У віданні підприємства є шикарна база біля озера в с. Карасин Маневицького р-ну.Куди вона піде?
Зося Показати IP 24 Січня 2011 19:24
А "відкат" піде в кишеню Клімчуку. Це його стиль роботи.
Собутильник Показати IP 24 Січня 2011 20:26
Пан Віталій і так вже забагато горілочки попив за бюджетні гроші...
відвідувач Показати IP 25 Січня 2011 09:41
ТО приватнику продано не буде?хм....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus