USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинське УСБУ «проспонсорувало» музей раритетами ОУН і УПА. ФОТО

29 Травня 2009 14:53
Виставка «Українська Повстанська Армія. Історія нескорених» у Волинському краєзнавчому музеї 29 травня лише формально припиняє роботу. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк розповів, що виставка «УПА. Історія нескорених»  закривається лише символічно, адже велика частина її матеріалів залишається. За словами пана Силюка, за час роботи виставки її відвідали 5 тисяч волинян, що є порівняно великою цифрою для музею. Крім того, дуже багато шкіл бажають побачити ці матеріали, присвячені Українській Повстанській Армії.
 
Начальник управління Служби безпеки України у Волинській області Віктор Андрейчук підписав акт прийому-передачі музею 160-ти унікальних документів, зокрема кримінальних справ. Крім того, пан Андрейчук нагородив грамотою начальника УСБУ Анатолія Силюка за співпрацю і допомогу в організації роботи виставки.
 
Пан Силюк зазначив, що передані експонати - це реліквії, аналогів яким часто немає в Україні. Зокрема, це раніше невідомі художні роботи Ніла Хасевича, бофони (повстанські гроші, - «ВН»), видання «Повстанець». Як зазначив директор Волинського краєзнавчого музею, друкована продукція, яку подарувало управління СБУ, розкриває всі аспекти діяльності повстанського руху - накази, методичні матеріали, художні твори, агітпродукція.
 
Анатолій Силюк проінформував, що незабаром відкриється постійно діюча експозиція, присвячена ОУН-УПА, яка буде прототипом відповідного музею. Крім того, є ідея організувати експозицію, присвячену Українській Повстанській Армії у столичному «Мистецькому арсеналі». Пан Силюк подякував пану Андрейчуку за цінні подарунки. Слова вдячності начальник УСБУ на Волині отримав і від голови Братства вояків ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура Василя Кушніра.
 
На завершення ветерани ОУН-УПА виконали кілька повстанських пісень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus