USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські аграрії мають власну авіацію

1 Липня 2014 18:12
Представники волинського фермерського господарства «АМіЛА», що діє у селі Радовичі Турійського району Волинської області, показали журналістам та партнерам, як у них триває підготовка до жнив. Заодно поділились з аграріями досвідом роботи та власними напрацюваннями.

Господарство успішно працює в регіоні вже 15 років, свого часу почавши роботу з обробки поля, площею в 140 гектарів. За станом на сьогодні ця цифра суттєво збільшилась, адже нині «АМіЛА» обробляє близько 3 тисяч гектарів землі. Опрацьовують її за допомогою власної техніки – автопарк підприємства налічує десятки тракторів, комбайнів, косарок, різного виду автотранспорт та авіацію, за допомогою якої, наприклад, підживлюють культури.

Власник господарства депутат облради Роман Микитюк зазначає, що це далеко не фініш - підприємство планує розвиватись і надалі.Традиційно, обжинки розпочали з національних українських обрядів. Зі збіжжя склали перший сніп який прикрасили стрічками і квітами. Також, згідно з давньою традицією, найстарша жінка зробила закрутень - сплутаний чи зв'язаний вузлом жмуток стеблин незжатого збіжжя.
Робиться це для того, щоб рука лиходія і знахаря не могла зіпсувати хліба.
Сніп збіжжя вручили власнику господарю підприємства.
А святковий коровай - голові Волинської облдержадміністрації ]Григорію Пустовіту, який разом з іншими владцями завітав на дійство.
У рамках свята для гостей і партнерів організували спеціалізовану виставку, де своїми здобутками могли поділитись не лише аграрії регіону, але й компанії, які реалізують сільськогосподарську техніку, різноманітні добрива, насіння, тощо.


Також представники фермерського господарства показали в дії в своїх «крилатих» помічників. Зі слів представників підприємства, дуже часто під час обробки сільськогосподарських угідь великого розміру обійтись без допомоги літаків неможливо.

Наприклад, чеський Z-37AC може обробляти 150-1200 гектарів за 8 годин роботи. При потужності двигуна в 315 кінських сил він здатен розвивати швидкість до 220 кілометрів за годину. Як зазначають аграрії, це не єдиний літак, який працюю на полях – в ангарах чекають своєї черги і інші «залізні птахи».
До слова, нещадавно свої двері гостям та партнерам відкрило двері інше потужне аграрне господарство - "Вілія". Про свої здобутки та перемоги представники підприємства розповіли своїм нинішнім та майбутнім партнерам під час Дня поля, який відбувся 17 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Злий дядько Показати IP 1 Липня 2014 18:40
Браво! Нова "влада" в особі бютівців і свободівців обіймається, цілується і ставить за приклад успішного господарника, митника-хабарника, регіоналівського прихвостня Микитюка. Гнати в шию таких голів області треба!
152 Показати IP 1 Липня 2014 18:44
шикують с...и..............
Нічогособі Показати IP 1 Липня 2014 20:48
Боляче дивитись як перший корупціонер і фінансист старої влади прикормлює злиднів з нової влади.Може потім поїхали відпочити на Світязь в ті котеджи Калетніка.Ключі в Микитюка точно є.Чому ті йолупи не можуть второпати,що паляться на таких акціях і зраджують людей?Вони дуже дешево обійдуться Микитюку порівняно з старими керовніками.Де той правий сектор?
Дід Мазай до Нічогособі Показати IP 1 Липня 2014 21:58
А до чого тут Правий сектор, комбайни порозбивати?! Ви вже не знаєте куди їх "всунути"!!! А от що такі семінари нікому не потрібні - це факт! Фермерські господарства в нас не державні і що владі там робити? Приїхати коровай отримати і пообідати?:) Фермери самі собі лад дають, а держава лише заважати може, в нас поки що так. А потім бравада, що зібрали врожай, надоїли молока... так то ж не ви зробили, а селяни, які повірили і працюють з тим фермером Зарембою, Шумським, Дібровою, Неконюком, Микитюком, Тураком... А влада лише "вершки" збирає і хизується! У с/г їм немає чого робити! Пустовіт і Ко. нехай у Київ їдуть і гроші для області "вибивають"!!! А вони не вміють, то краще потусуються по підприємствам і виробництвам до яких ніякого діла не мають, так класно керувати... Ганебники!!!
Знайка Показати IP 1 Липня 2014 21:49
Наскільки мені відомо, Аміла недоплачує людям за оренду землі,цікаво що на це скаже обласна влада?
Полішук Показати IP 1 Липня 2014 21:50
Жах! Позорище! Оце кадри! В шию таких "господарників" Що вміє точно "нова влада" так це гарно працювати язиком! Люструвати таких блазнів!
аероплан Показати IP 1 Липня 2014 21:59
А Пустовіта на літачку покатали? Він же льотчик...:)))
думка Показати IP 1 Липня 2014 22:08
Пустовіт останні дні добуває!:) "Запомните, каким он парнем был...":)))
Аграрій Показати IP 1 Липня 2014 22:11
Писаки ! Посійте хоча б зернину . Посадіть хоч дерево , а тоді критикуйте . Молодець Роман гроші не закордон вивіз , а в село вклав ! Респект ...
селянин до Аграрій Показати IP 1 Липня 2014 22:33
А тут Романа мало хто критикує, бо розуміють що і до чого, а от Пустовіт, Пирожик, Собуцький... що вони там забули, що вони для аграріїв зробили?! Навіть те що є - це наслідки після Клімчука і його намірів, що він старався, пробував, допомагав і робив разом з аграріями! А Пустовіт і Ко. палець о палець для селян не вдарили лише один піар!!!
Сергій до Аграрій Показати IP 1 Липня 2014 23:26
Аграрій? :) Дерево посадив, поле засіяв - бур'яну нема. Можу критикувати! Респект - тоді коли люди навколо "аграрія" задоволені і зарплатою і рівнем життя, а це просто "нечесний бізнес"
? Показати IP 1 Липня 2014 23:26
А що то за дивний бортовий номер літака ЛА-7777? Де він зареєстрований?
цигарки Показати IP 2 Липня 2014 00:34
ага а потім ще з тих літачків цигарки скидають на польському кордоні недарма ж господар митник хабарник і є прикриття що літаки використовуються для сільгосподарства
СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 2 Липня 2014 00:51
БОВДУРИ , ВЕРНУТЬСЯ ХЛОПЦІ З ВІЙНИ ВОНИ ПОКАЖУТЬ ДЕ РАКИ ЗИМУЮТЬ ,ПУСТОСВІТУ МИКИТЮКУ, КЛІМЧУКУ ТА ПОДІБНИМ ДО НИХ.ЧЕКАЙТЕ .СЛАВА ГЕРОЯМ!!!
мила до СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 2 Липня 2014 07:06
Думаєш управу на твоїх хлопців не найдуть? Порядок треба в країні наводити, а не знищувати один-одного! Тільки і навчились громити, палити..., а посадити, виростити... нічого не вміли і іншим заважають, "херої" ептить...
13 Показати IP 2 Липня 2014 14:11
А чому ніхто не напише як Микитюк забезпечує село роботою?Як піднімає соціальну сферу?Яку заробітну плату платить?Як новозбудовані ,повністю вмебльовані хати дає спеціалістам? Яку спонсорську допомогу дає на відбудову садочка,клубу,церкви і т.д. можна довго перераховувати те, що він робить для людей, тільки чомусь всі звикли бачити лиш погане в людині!
да да Показати IP 3 Липня 2014 07:58
а де ві це все взяв ніхто не підкаже......
Анонім до да да Показати IP 3 Липня 2014 09:36
Чесно, мене мало хвилює де взяв....мене більше бентежить куди потратив, чи купив собі маєток на березі моря, чи на Мальдівах відпочив, чи потратив на людей....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus