USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як на Волині вирощують сою та пшеницю. РЕПОРТАЖ

17 Червня 2014 20:11
У найбільшому багатоцільовому виробничому комплексі регіону розповіли та показали, як вирощують зокрема сою, яку нині часто використовують під час виробництва ковбасних виробів, а також показали своє найбільше багатство – пшеничні поля зернових культур.

Про свої здобутки та перемоги представники підприємства розповіли своїм нинішнім та майбутнім партнерам під час Дня поля, який відбувся сьогодні, 17 червня.



На сьогоднішній день ТзОВ «Волинь-зерно-продукт» є найбільшим за обсягом підприємством в сфері своєї діяльності. Компанія здійснює торгівлю усіма видами зернових та олійних культур, а віднедавна спеціалізується на виготовленні продукції власної торгової марки «Вілія».



У складі підприємства налічується 7 елеваторів.

Протягом Дня поля гості дійства мали змогу побувати на полях з демо-посівами різноманітних культур, зокрема, у селі Ватин, де підприємство вирощує сою. Останніми роками ця культура активно використовується і в харчовій промисловості.

«Тому запрошуємо виробників ковбас до співпраці», - жартома закликав керівник «Волинь-зерно-продукту» Євген Дудка.


Зокрема з цієї рослини виробляють соєве м'ясо. Його виготовляють зі знежиреного соєвого борошна, яке пресується до тих пір, поки не набуде форми волокна. Цей продукт має м'ясоподібну структуру і однаковий з м'ясом вміст білка. Текстурований соєвий білок має форму і текстуру фаршу, гуляшу, відбивних. На відміну від м'яса тваринного походження, соєве м'ясо не містить холестерину, в ньому є життєво необхідні мінеральні речовини: кальцій, фосфор, магній, залізо, а також вітаміни групи В і вітамін Е.

Проте вирощування та догляд за цією культурою, зі слів аграріїв, викликає чимало труднощів. Зокрема, дуже важко боротися з багаторічними бур’янами:

«Якщо з пирієм проблем немає, то осоту чи берізці практично нічого не зробиш», - кажуть спеціалісти.


Сорт «Хорол», який росте на полі поблизу села Ватин Горохівського району, має чимало переваг. Зокрема, це високий вміст протеїну та досить ранній період дозрівання. Так, посадивши культуру на початку квітня, урожай можна збирати вже в вересні. Не менше уваги спеціалісти підприємства приділяють і зерновим культурам.
У цьому всі відвідувачі Дня поля мали змогу пересвідчитись, відвідавши поля з демо-посівами пшениці.
Один із сортів, які тут ростуть – озима пшениця «Арктіс». Зі слів спеціалістів компанії, цей сорт є невибагливим до вимерзання.
Окрім того, поєднує в собі дуже високу стійкість до фузаріозу колоска із високими агрономічними властивостями, низьку схильність до ламкості стебла і високу урожайність.

Ще один, не менш популярний сорт озимої – «Самурай». Він рекомендований для вирощування у зоні Лісостепу і Полісся, де показав відмінні результати, значно перевищивши сорти-стандарти. Попри те, що цей сорт не є особливо стійким до хвороб та шкідливого впливу зовнішніх чинників, він демонструє високий показник захисту від вилягання, а також хорошу урожайність.
Ці та чимало інших сортів культур ТзОВ «Волинь-зерно-продукт» не тільки експортує в інші країни світу, але й використовує у виробництві власної продукції. Зокрема, це борошно, макарони, крупи, різні види комбікорму та кормо-суміші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
клас Показати IP 17 Червня 2014 20:37
ковбаса соєва 46грн./кг.
Дончанин до клас Показати IP 17 Червня 2014 21:51
Это еще ничего, я сам видел (у нас) ценник: "Пельмени с мясом".
111 Показати IP 17 Червня 2014 21:13
Жеріть самі свою америкосовську сою. А українська ковбаса має бути з м"яса, яке чомусь вдвічі дешевше у поляків, а не в нас.
222 до 111 Показати IP 18 Червня 2014 10:43
Тому вона в поляків і дешевша бо з сої
сердитий Показати IP 17 Червня 2014 22:12
зібрати б всю ту шоблу і відправити разом з їхніми джипами на донбас. за гроші які вони сьогодні прогульбанили можна було б два батальйони повністю екіпірувати
Саша до сердитого Показати IP 17 Червня 2014 22:31
більшість з цього шобла сутками по полях гониться, а ти лишній раз би пивка не попив на дивані а зекономив би на екіпіровку для себе, якраз друга хвиля призиву наближається,,,, а то на землі немає кому робити а умні речі з дивана розказувати всі розумні
Працівник Показати IP 17 Червня 2014 22:51
Дудка обкрадає селян і своїх працівників. Вірно пишуть що в такий складний час піариться.
До працівника до Працівник Показати IP 18 Червня 2014 10:42
В Україні хіба бувають легкі часи?
111 Показати IP 17 Червня 2014 22:56
Вор должен сидеть в тюрьме !
сердитий до саші Показати IP 17 Червня 2014 22:58
я маю в обробітку 10 гектарів і працюю на них сам.а ці пани сьогодні мотодельтапланом тішилися і попивають горілку з пивом біля ставка у Бубнові ще й зараз
фелікс до сердитий до саші Показати IP 17 Червня 2014 23:34
то купи соб і паперовий самальотик! і літай!дурік дуріком!ніхто нікому не забороняє взяти сотню гектарів!тільки одному танцюристу тобі я...я мішають!!!!один ти в нас віруючий сьогодні в церкву ходив а не горілку там пив!біда тай годіі!Вам таких Дудок на ваші підприємства то повси...єтесь від страху, що виженуть з роботи за те що ви нічого не робите а вам гроші платять!
Воля Показати IP 17 Червня 2014 23:28
Організована п' янка за гроші викраденні в сільгоспвиробників і це в той час, коли в Україні така біда. Ганьба дудці і його спів учасникам . Гнати його з нашої Української землі.
Луцьк Показати IP 17 Червня 2014 23:45
Фелікс. Ти що куриш? Він же говорить, що обробляє 10 гектарів поля. Чи може тебе Дудка проплатив щоб ти тут строчив йому оди брехливі.
фелікс до Луцьк Показати IP 18 Червня 2014 00:05
коментар було видалено
Льоня Показати IP 18 Червня 2014 07:23
Проведено в дусі " совєтікум" ,тільки машини поміняли на джипи. А що слабо було найняти автобуси а не їздити кавалькадами авто? Коли ж наша " народна" влада буде вчити одноосібників, на яких сьогодні тримаються наші територіі, бо вони працюють клято, нічого не просять в держави,при тому всі стараються на них заробити? Немає що їм сказати, то може знову тицьнути гордо під фотоапарати і камери їм доцільний апарат і з почуттям виконаного обов'язку куняти в комфортних м'яких кріслах, куплених на податки тих же селян?
Хлібопекар Показати IP 18 Червня 2014 08:41
Чому ж він (дудка) не скаже що він з фуражної пшениці меле муку і продає на хлібопекарські підприємства добавляючи штучний білок.
так зайшов Показати IP 18 Червня 2014 09:08
а можливо хтось з вас "праведників" був там. і чому ніхто не каже що були присутні багато представників господларств з ін. областей, які говорили багато потрібних речей про розвиток волинського апк та застої на тій же львівщині ну й т.д. і тому подібне, а відносно того, що попивають горілку : то я більш ніж впевнений , були б ви запрошені то в бубнові були б присутні.
Так прийшов Показати IP 18 Червня 2014 10:21
Щось не видно на фото керівників господарств Волині. Про що це говорить?
так пішов до Так прийшов Показати IP 18 Червня 2014 10:56
Про що це говорить?
так зайшов до Так п Показати IP 18 Червня 2014 13:42
А Ви їх багатьох знаєте , хоча б в лице?
маша Показати IP 19 Червня 2014 11:03
Раніше я думала дудка мужик сказав зробив ;а насправді тріпло Назбирав біля себе євнухів;просто інакше не назвеш; які лижуть йому зад особливо Хінцицькій............................................ нема слів
до дури по імені до маша Показати IP 19 Червня 2014 15:25
Ти дуже помиляєшся!
гість Показати IP 19 Червня 2014 15:27
Так скажіть це все в лице, боягузи!
машадо гість Показати IP 19 Червня 2014 19:59
я ж і кажу ;а якщо конкретніше вже геть прямо в лице то; що правда те й не гріх
маша Показати IP 19 Червня 2014 20:04
По -перше я нікого не обзивала ;але бачуу зацепило сильно ;як то кажуть правда очі коле.Віталік не нервуйся все добре буде головне ;щоб Дудка про відкати не взнав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus