USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинські депутати хотіли звільнення Авакова, але передумали

25 Червня 2015 14:55
Минуло більше року з початку перебування на посаді міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, однак, на думку волинських обранців громади, методи та результати його роботи не мають нічого спільного з Революцією Гідності, тому його потрібно негайно звільнити.

Про це під час засідання 35-ї позачергової сесії Волинської обласної ради сьогодні, 25 червня, повідомив перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

З його слів, проблема у тому, що за час перебування на посаді міністра УМВС Арсен Аваков не досягнув жодних результатів у розслідуванні злочинів щодо учасників Революції гідності.

«УМВС прямо перешкоджало розслідуванню справ щодо розстрілів на вулиці Інститутській, використовуючи тему боротьби з корупцією у політичних цілях. Окрім цього, в кращих традиціях режиму Януковича, уряд Яценюка використовував владні повноваження для розправи з політичними опонентами. Мільярдні корупційні оборудки в уряді Яценюка – не новина. Тож, його відставка Авакова є невідкладною, як і повна люстрація в системі УМВС, для того, щоб наша міліція стала органом європейського рівня», - зауважив посадовець.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕ АРМІЙСЬКІ «РЮКЗАКИ АВАКОВА» ЗА 16,5 МІЛЬЙОНА?

Окрім того, під час сесійного засідання оприлюднили звернення Волинської обласної ради до Верховної Ради України щодо розгляду питання про відповідальність уряду Арсенія Яценюка.

До слова, вчора, 24 червня, Луцька міськрада закликала парламент притягнути уряд Яценюка до відповідальності.

На думку волинських обранців громади, більше року уряд Арсенія Яценюка лише імітує реформи, лобіює інтереси олігархічних кланів, допустив катастрофічне зниження ВВП, зростання інфляції та рівня безробіття, встановлює необгрунтовані непосильні тарифи для населення, чим доводять простих українців до зубожіння, планує грандіозний розпродаж за безцінь стратегічно важливих державних підприємств та землі.

Потреба і мета прийняття рішення: зменшити тарифи на природний газ, електроенергію та комунальні послуги. Газ власного видобутку слід реалізувати власному населенню, а не набагато дорожчий імпортний газ. Припинити зникнення газу на потреби «спільного користування» з приватними структурами. Припинити витрачати енергоносії для потреб тимчасовоокупованих територій Донбасу, знаючи, що рахунки за поставлені енергоресурси ніхто не оплачує.

Згідно із прогнозами, суспільні , економічні, фінансові та юридичні наслідки прийняття рішення сприятимуит об’єктивному вивченню та вирішенню питання щодо розслідування та припинення корупційних дій в урядах країни, мінімізації втрат коштів з держбюджету та правовому виходу із складної економічної та фактично наявної політичної криз.

А от механізмом виконання рішення бранці громади вважають оприлюднення його у ЗМІ та направлення у Верховну Раду України.

Зокрема, у зверненні Волинської обласної ради до Верховної Ради України щодо розгляду питання про відповідальність уряду Арсенія Яценюка йдеться про те, що більше року перебування Арсенія Яценюка на посаді Прем’єр-міністра України показали, що замість того, аби вживати дієвих управлінських заходів для реанімації державної економіки та покращення якості життя українців, Яценюк та його уряд лише імітують реформи, лобіюють інтереси олігархічних кланів, допустили катастрофічне зниження ВВП, зростання інфляції та рівня безробіття, встановлюють необгрунтовані непосильні тарифи для населення, чим доводять простих українців до зубожіння, планують грандіозний розпродаж за безцінь стратегічно важливих державних підприємств та землі:

«Незважаючи на обіцянки у 2013 році тоді ще опозиціонера Арсенія Яценюка зменшити тарифи на природний газ, електроенергію та комунальні послуги, за ініціативи його ж уряду з 1 квітня 2015 року без будь-яких економічних обґрунтувань у рази було збільшено тарифи на енергоносії для населення. Газ власного видобутку віддано у розпорядження олігархів, а населенню продають набагато дорожчий імпортний газ. Мільярди кубометрів газу зникають на потреби «спільного користування» з приватними структурами. А уряд уже витратив понад мільярд доларів на постачання газу та електроенергії на тимчасово окуповані території Донбасу, знаючи, що рахунки за поставлені енергоресурси ніхто не оплачує.

Арсеній Яценюк та його уряд ігнорують підтверджені перевірками Держфінінспекції факти багатомільярдної корупції в урядах України та не вживають заходів щодо відшкодування завданих державі збитків. Покараних за корупцію немає. Кримінальні провадження не доведено до суду. Дії нинішніх високопосадовців не дають змоги розслідувати корупцію уряду Азарова та повернути награбоване державі. Немає реакції на підтверджені СБУ корупційні дії чинного уряду та інших державних посадових осіб, умисно спрямовані на доведення до банкрутства державних підприємств.

Анонсування керівництвом держави запуску процесів торгівлі землею сільськогосподарського призначення є прямою загрозою її продажу олігархічному та чужоземному капіталу і перетворення України на сировинну колонію. Одночасно держава втратить вплив на внутрішній продовольчий ринок, що створить загрозу продовольчій безпеці за рахунок потужностей агропромислового комплексу», - йдеться у зверненні.

Однак, врешті-решт, після певних дискусій, волинські обранці громади зняли цей проект рішення з порядку денного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 25 Червня 2015 15:19
чомусь луцька міська рада бере на себе функції верховної ради. вони там нічого не перепутали? чи там сидять в основному ті, хто хотів потрапити у верховну раду, але не вдалось і от тепер сидять там і строчать свої звернення і ухвали, замість того, щоб займатись своєю роботою? наприклад, я коли голосував за депутатів до луцької міської ради - думав що вони будуть займатись проблемами міста та покращенням рівня життя лучан, а не отим цирком, що вони зараз роблять.
Хлоп Показати IP 25 Червня 2015 15:36
Цікаво, а результати роботи волинських депутатів облради мають щось спільне з Революцією Гідності? Чому б про це детальніше не повідомити першому заступнику голови облради пану Пирожику? І почати з себе...
Анонім до Хлоп Показати IP 25 Червня 2015 17:52
Та він скаже: "В тому, що я не маю змоги щось зробити повинна Київська влада, яка продалась Путіну!"
макс Показати IP 25 Червня 2015 18:45
А невже наші доблесні депутати всі місцеві проблеми вирішили, що пруться з непроханими порадами чорт знати куди? Все в області вирішили? Робити нічого? Тоді пора вас розігнати палкою, як собак прашивих. Зас...р...ці.
Анонім до макс Показати IP 25 Червня 2015 18:52
Просто Украина ОФИЦИАЛЬНО заявила, что отказывается от парламентских переговоров в рамках нормандской четверки (письмо от ВР бундестагу). А для оправдания такого решения требуется "поддержка масс".
Богдан Сташинський Показати IP 25 Червня 2015 20:20
За*цяли, бо у жилах Авакова тече мстительна кавказьська кривь, він потім знайде такій хід, що Пірожикі ще довго кривею всиратися будуть ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus