USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська облрада звернеться до Вселенського Патріарха

31 Травня 2018 14:05
Депутати облради підготували звернення до Вселенського Патріарха щодо надання Томосу для української церкви.

Про це йшлося під час засідання чергової двадцятої сесії обласної ради сьомого скликання.

Звернення зачитав перший заступник голови облради Роман Карп’юк.

«Ми підготували звернення депутатів облради до Вселенського Патріарха щодо надання Томосу для автокефалії української церкви», - каже депутат.

Короткий текст звернення: ««Ми, депутати Волинської обласної ради, представляючи спільні інтереси громади краю, переважна більшість яких – вірні Матері Константинопольської Православної Церкви;

підтримуючи природне бажання громадян до єдності Українського суспільства; вважаючи, що створення автокефальної Православної Церкви в Україні значною мірою зменшить можливості деструктивного втручання зовнішніх сил у політичні та соціальні процеси в Україні, сприятиме міжконфесійному і церковно-державному діалогу на засадах релігійної свободи та міжконфесійного миру, стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян; будучи переконаними, що рішення Константинопольської Матері-Церкви про надання автокефалії стане величним актом історичної справедливості, оскільки саме з Константинополя Україна прийняла хрещення».

Більшість підтримала звернення, із 57 присутніх «за» проголосував 51 депутат.

Нагадаємо, патріарх Філарет під час візиту до Луцька 27 травня наголошував, що Київський Патріархат є однією з найбільших церков православ’я, це свідчить про Божу благодать, і ця церква заслуговує на визнання Вселенським патріархом.

Народний депутат Ігор Гузь в ефірі телеканалу «Аверс» у програмі «Запитай у депутата» наголосив, що єдина помісна церква в Україні - це одне із найважливіших фундаментальних питань розвитку української нації в цілому та висловився щодо можливого піару Президента України Петра Порошенка на темі незалежної церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АНАТОЛЬ_ Показати IP 31 Травня 2018 14:13
Молюсь, каюсь, сподiваюсь
Лучанин Показати IP 31 Травня 2018 15:05
"щодо надання Томосу для української церкви" - для якої саме: УПЦ, УПЦ КП, УАПЦ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus