USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські депутати закликають уряд розібратися з чергами вантажівок на кордоні

17 Грудня 2019 13:49
Депутати Волинської обласної ради звернуться до центральної влади з проханням врегулювати проблеми з дозволами на вантажні перевезення до Польщі.

Про це йшлося 17 грудня під час засідання 27-ї сесії Волинської обласної ради.

Як наголосили в тексті звернення обранці громади, на Волині склалася критична ситуація у сфері міжнародних автомобільних перевезень через закінчення дозволів на проїзд до Польщі.

Читайте ще: На «Ягодині» – черги з 700 вантажівок

Депутати відзначають, що така ситуація – наслідок зменшення кількості дозволів, наданих Польщею, збільшення товарообігу з країнами ЄС та корумпованість системи розподілу дозволів в Україні.

«Зазначена проблема є особливо болісною для перевізників Волинської області, парк вантажних автомобілів яких складає понад 2500 одиниць, що є другим за величиною показником в Україні. Протягом 2018–2019 років частка області в загальнодержавних вантажних перевезеннях до країн Європейського Союзу становить 22–23%. Загроза припинення господарської діяльності перевізниками може призвести до скорочення уже найближчим часом майже 1000 водіїв і збільшення відтоку кваліфікованого персоналу за кордон. Відсутність дозволів теж негативно впливає на діяльність усіх суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності нашого регіону, передусім експортерів», – вказують депутати.

Вони додають, що за наявного стану речей і так непроста економічна ситуація в країні поглиблюється, штучно обмежується експорт, знищується галузь автомобільних перевезень, зменшується зайнятість населення тощо.

Тому депутати Волинської обласної ради закликають центральну владу провести додаткові переговори з урядом Республіки Польща про необхідність збільшення квоти дозволів на наступний рік, запровадити прозорий механізм розподілу дозволів і доступу учасників зовнішньоекономічної діяльності до інформації про наявні залишки квот, а також розпочати перемовини на рівні Європейської комісії, яка виділяє кошти на підтримку українського експорту та взаємної торгівлі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus