USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські дзюдоїсти потрапили до національного рейтингу

13 Січня 2015 08:00
Двоє волинських спортсменок потрапили до рейтингу найкращих дзюдоїстів за версією Федерації дзюдо України. Так, у 2014-му нашу область найбільше прославили Анастасія Турчин та Валентина Шмаль. Національний рейтинг формується на основі результатів, продемонстрованих дзюдоїстами протягом року на міжнародних та внутрішніх змаганнях.

Анастасія Турчин, яка виступає в консолідованому заліку за Волинську та Рівненську області, заробила за сезон 1895 балів. Цей результат дозволив їй посісти восьме місце серед жінок та стати другою серед дзюдоїсток-юніорок віком до 21 року. Найбільш вагомими здобутками спортсменки минулого року стали перемога на юніорському Чемпіонаті Європи в Бухаресті та «бронза» у польському Вроцлаві на ЧЄ до 23 років. Попри це, у перший список спортсменів, котрі пройшли Олімпійську кваліфікацію, Міжнародної федерації дзюдо(IJF) Турчин не увійшла. Нагадаємо, відбірковий цикл на Олімпійські ігри 2016 почався весною минулого року і триватиме два роки до 30 травня 2016 року.



«Для Волині результат Анастасії дуже хороший, - розповідає виконавчий директор Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич. - Це вперше за історію волинського дзюдо наша спортсменка досягла таких висот. Раніше Волинь мала лише одну «бронзову» нагороду категорії кадетів. Зараз Анастасії потрібно зосередитися на відборі на Олімпіаду. Тому у 2015 році, ми надіємося, вона порадує нас ще не одною перемогою».

Інша волинянка Валентина Шмаль закриває п’ятірку найкращих дзюдоїстом віком до 18 років. У 2014-му вихованка любомльської школи дзюдо з перемінним успіхом виступала на національних першостях та етапах Кубку Європи. Найуспішніше Шмаль виступила у Луцьку, де в лютому на юнацькому Чемпіонаті України у ваговій категорії 44 кг здобула перемогу та на етапі Кубку в Чехії, де виборола «срібло».



«У Любомлі дуже сильна школа дзюдо. Тому місцеві спортсмени постійно повертаються з усіх турнірів з нагородами, - каже віце-президент ФДВ Олександр Грицуняк. – У кадетському віці Валентина Шмаль виступає досить успішно. За останні роки на Кубках Європи Валентина зібрала своєрідний комплект нагород: в Києві вона здобула золоту нагороду, в Хорватії – «бронза», і цьогоріч в Чехії – друге місце. Важливо, щоб вона зуміла вдало перейти у дорослу вікову категорію, тоді побачимо на що вона здатна».

Загалом всі волинські дзюдоїсти у 2014 році завоювали 20 медалей на чемпіонатах України та одну срібну нагороду на Кубку України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
белое крыло Показати IP 13 Січня 2015 09:02
А где спортсмены семьи Плотникова-Марчук, как всегда не смогли у кого-то взять для соревнований. В колосе уже не могут от них избавится, коля глазом косит , что плохо лежит, а та все недовольна руководством колоса. Нечистоплотность она и в спорте видна, коля с ганной всегда бабло на двоих списывали.
Укроп до белое крыло Показати IP 13 Січня 2015 09:26
Звідки ти такий білунчик взявся?Марчук як за совдепії працював ,так і на даний час на відміну від деяких тренерів викладається.Учи матчасть бєлунчик!
зерно до белое крыло Показати IP 13 Січня 2015 11:35
100 відсотків правда. Погано , що Олег від нас пішов, а прийшла баба 0 в дзюдо.
дзюдо Показати IP 3 Лютого 2015 22:16
сакир на ганну. шило на мыло.хотя они есть специалисты.обеим присвоин 3 дам дзюдо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus