USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинські гірники не спустилися в копальню: їхні вимоги

15 Вересня 2015 09:30
Працівники шахти № 9 «Нововолинська» (І зміна) 14 вересня не спустились в копальню через арку. Декілька сотень робітників вимагали, аби на шахту прибуло керівництво ДП «Волиньвугілля», - повідомляє Нововолинський інформаційний портал.

Причина конфлікту - півтора кілометра арки: працівники «Бужанської» запевняють, що без неї не можуть працювати, а на дев’ятій вона все одно не потрібна: копальня йде під закриття. Це й обурило працівників «дев’ятки».

Зрештою, арку домовились не вивозити, а от на запитання, скільки ще «протягне» шахта, що буде з виплатою зарплати, відповіді не отримали. Керівники держпідприємства пообіцяли: все завтра.

Як розповів голова первинного осередку НПГУ шахти Василь Гура, ситуація на підприємстві непроста, а дії її керівництва та гендиректора ДП «Волиньвугілля» колективу незрозумілі. Гірникам виплатили лише половину заробленого за червень і 2% липневої зарплати.

«З усього видно, хоча шахту № 9 хочуть поспішно ліквідувати, а ще швидше – «освоїти» майно, як це відбувалося під час закриття шахти № 1. Замість того, щоб запустити на «дев’ятій» нову лаву й добувати потрібне на зиму вугілля, якого в Україні катастрофічно не вистачає, керівництво ДП вирішує ліквідувати шахту. Рішення приймають у високих столичних кабінетах та генеральний ДП, а директор шахти № 9 Анатолій Головко справно виконує вказівки.

З нашої шахти раніше вже забрали шість стрічкових конвеєрів, дві навантажувальні машини, вугледобувний комбайн К-101 тощо, а тепер, кажуть, нову лаву неможливо запустили, бо немає обладнання. Щоб нарешті добитися від керівництва ДП «Волиньвугілля» відповідей на всі свої запитання про долю підприємства та те, коли нам нарешті віддадуть заборговане, на позмінних зборах ми вирішили, що 14 вересня, викликаємо до себе на шахту №9 генерального, комерційного та технічного директорів і головного бухгалтера ДП «Волиньвугілля», - розповів Василь Гура.

Як повідомили страйкарі, керівництво ДП і копальні фактично відмовилося дати чіткі відповіді на запитання гірників, а ті,своєю чергою, відмовилися спускатись у шахту. До протестантів все ж приїхав міський голова Віктор Сапожніков, генеральний директор Федір Богдан, який пообіцяв, що гасити штреки на «дев’ятій» не будуть, як і відправляти з неї на «Бужанську» арочне кріплення.

«Пообіцяв гендиректор також виплатити 50-60 відсотків зарплати за серпень, правда, не сказав, коли це відбудеться. При цьому про борги за червень та липень ніхто навіть не згадав. Тому колектив копальні має тепер вирішити, як йому далі жити, що робити з грабунком шахти і невиплатою зарплат», - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 15 Вересня 2015 10:34
Цю шахту треба негайно закривати!
Анонім до Анатоль_ Показати IP 15 Вересня 2015 11:59
Объясни, почему?
влад Показати IP 17 Вересня 2015 21:20
Шахта 9 одна на Нововолинськ яка постійно виконувала річний план , яка і зараз дає вугілля і має на ходу дві лави. Так навіщо іі закривати ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus