USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські контрабандисти приземлялися у Польщі?

4 Березня 2014 08:17
На території Республіки Польща місцеві правоохоронні органи виявили аеродром, який використовувався контрабандистами. Про це повідомив начальник Ковельського міжрайонного відділу управління СБУ у Волинській області Ігор Шумивода, відповідаючи на запитання депутата Ковельської районної ради Ігоря Верчука стосовно розслідування за фактом падіння у жовтні минулого року поблизу села Скулин Ковельського району літака Ан-2 з контрабандними цигарками. Про цю авіакатастрофу ми писали у жовтні минулого року.

«Чи будемо ми знати кінцевий результат цього розслідування? Чи це залишиться таємницею?» – поцікавився народний обранець у головного ковельського чекіста.

«Нам від громади нічого нема таїти. Воно у нас на контролі, скажу вам зразу чесно, тому що є Кримінально-процесуальний кодекс, де визначено чітко: де і чия підслідність. Да, я виїжджав тоді на місце події. Але потім було прийнято рішення, щоб розслідування проводила транспортна прокуратура. Ми можемо тільки виконувати окремі доручення, які надає прокурор. Наскільки мені відомо, «пішло» дуже багато запитів на Польщу. Ви ж самі розумієте, що це – інша держава. Відповіді вони не спішать давати. Тому що там такий самий був аеродром, як і тут, на Ковельщині. Але робота і розслідування проводиться, повірте, досить таки професійно. Я цікавлюся цією справою, то там збираються матеріали «нормальні», – сказав Ігор Шумивода.

До речі, як вдалося встановити журналістам, розбитий під Скулином літак контрабандистів SP-AOD («перебитий» на український бортовий номер – UR-54853) свого часу рахувався за Aeroklub Ziemi Lubuskiej, який був створений 13 січня 1957 року в аеропорту Зелена-Гура Пшилеп, як один з 46 філій Польського аероклубу, що діють і по сьогодні. Цей авіаклуб є одним з наймолодших аероклубів Польщі.
Літак SP-AOD на польському аеродромі в Зеленій-Гурі Пшилеп

Вид на аеродром "Aeroklub Ziemi Lubuskiej"
Розбитий літак SP-AOD із контрабандними цигарками на Ковельщині
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Поляк український Показати IP 4 Березня 2014 08:28
СБУ СБУ Проїзджаєш часом біля обласного сбу то таке враження що там якась філія чи то автобазару чи то кабміну-на таких вже авто іздять гебешніки та ще й номера гарні навішують що сором взагалі втратили.Поділіться досвідом-як можна їздити на лендкрузері,х5,тауранах при тому що ви слуги народу а народ-бідота?
Анонім Показати IP 4 Березня 2014 08:48
Там переправляли контрабанду і переправляють ще й зараз лодками через Буг, в зговорі всі: контрабандисти, прикордонники, керівники міліції,прокуратури,сбу,митниці, без " криші" з боку людей при владі займатися крупною контрабандою не можливо. Про це знають всі місцеві жителі.
НЕПЕРЕЖИВАЙТЕ Показати IP 4 Березня 2014 09:20
ХЛОПЦИ ЗРОБИТЬ ДОБРУ СПРАВУ ДЛЯ ДИТЕЙ СИРИТЬ АБО ХВОРИХ В НАС ТАКИХ БАГАТО ОФИЦИЙНО ПОВИДОМТЕ ЩО ВИ УСИМ УПРАВЛИННЯМ НАПРИКЛАД СБУ ЧИ ПРОКУРАТУРИ ЧИ ПОДАТКОВОИ ЩОСЬ ЗБУДУЕТЕ ДЛЯ НИХ У ВАС ТАКОЖ Е ДИТИ ВСИ Ж ЗНАЮТЬ СКИЛЬКИ ВИ НАКРАЛИ ТАК И СКИДУЙТЕСЬ НАЧАЛЬНИК БИЛЬШЕ РЯДОВИЙ ПРАЦИВНИК МЕНШЕ А НЕ ХОЧЕТЕ Я ВАМ ГАРАНТУЮ СТАБИЛИЗУЕТЬСЯ СИТУАЦИЯ В КРИМУ МИ ВАМИ ЗАЙМЕМОСЬ ВСЕ ВИДОМО ХТО ЧИМ ЗАЙМАВСЯ ПОФАМИЛЬНО ХТО ШО КРИВ МАЙТЕ ЧЕСТЬ и МУЖНИСТЬ И ЦЕ ВАМ БУДЕ ЛЮСРАЦИЯ НАЙКРАЩА И не ДУМАЙТЕ ЩО НЕНАЙДУТЬ НЕДОКАЖУТЬ ВСЕ БУДЕ ЯК З ЯНУКОВИЧЕМ ПО ЗАКОНАМ ВИЙСЬКОВОГО ЧАСУ БЕЗ БАЗАРА БЕЗ СУДА
Воля-Ковельська Показати IP 4 Березня 2014 09:49
За базар будеш відповідати! Ти багато набудував для сиріт і хворих за свої спиртові і контрабандні гроші?! Спочатку офіційно прийми на роботу дітей, які на тебе вкалують, миють на Вільці машини в ядовитих умовах і вклюють вікна в машини. Про це тоже люди знають. Люстрації не боїся? Герой-контрабандіст блін!
Вася до Воля-Ковельська Показати IP 4 Березня 2014 13:10
Конторі респект і уважуха...)))))))))))))))
Анонім Показати IP 4 Березня 2014 12:56
Сбу хфірма :-):-):-):-) грошовий конвеєр...
Горохівець Показати IP 4 Березня 2014 14:48
СБУ було НАЙМЕНШ корумповане з усіх при кориті. Депутати-олігархи типу Мартиняка, Івахіва, суди з засівальниками, ментяри з ДАЙ-ДАЙшниками, прокурватура, всяка худоба з сан-пож-енерго-праценаглядами - це вони довели країну до останнього місця у Європі. СБУ у пунктах пропуску кормилося, думаю, з МИТНОЇ ЛАПИ. Радянський лозунг на нинішній лад: "Українські митники - люті вороги українського народу!" А прикордонники і сторожі повітряного простору ДЕ БУЛИ? "Куурузник" декілька місяців човгав щоночі в Польшу з контрабасом - і все Ок! Тепер "Правий сектор" очолить цю авіацію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus