USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

За безкоштовні медикаменти лучани викладають тисячі гривень

31 Січня 2014 16:49
Батьки дітей, хворих на діабет, щороку витрачають по 90 тисяч гривень, аби їхні діти не померли, попри обіцянки держави безкоштовного забезпечення медикаментами.

Держава задекларувала, що витратні матеріали – тест-смужки, голки, інсулін для дітей, хворих на діабет, повинні видаватися безкоштовно. Частина фінансування має бути з держбюджету, а частина з місцевого – йдеться в одній із програм.

Проте, останні надходження від держави для цих дітей (тест-смужки, інсулін) були в листопаді минулого року. Цьогоріч жодних надходжень ще не було.

Про це повідомив перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук під час засідання постійної комісії обласної ради, яку він очолює, сьогодні, 31 січня

«Нічого з держави не дається на сьогоднішній день. Задекларовано державою, що даються смужки, голки для забору крові, голки для введення інсуліну. А що дається? В листопаді прийшли тільки смужки і інсулін, а все інше за рахунок батьків. А батьки платять по 90 тисяч за рік, щоб дитина просто жила. Не заплатять ці гроші – дитина не буде жити», - зазначив він.

Святослав Кравчук повідомив, що на закупівлю всіх необхідних медикаментів та витратних матеріалів для цих дітей необхідно майже мільйон гривень, точніше 948 тисяч. А на всі пільгові медикаменти (у тому числі й для дітей, хворих на діабет) в бюджеті міста знайшли 1, 025 мільйона гривень. Себто на решту пільгових медикаментів на рік залишається всього 77 тисяч гривень.

Нагадаємо, на минулій сесії міськради депутати проголосували за те, щоб передбачити у бюджеті міста кошти на витратні матеріали для дітей, хворих на діабет. Тоді ж міський голова запевнив, що кошти уже передбачені в бюджеті на 2014 рік. Таких дітей у Луцьку – 33.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тролінг Показати IP 31 Січня 2014 16:58
Голосуйте за ригіони жріть пакращення.
Зимін Показати IP 31 Січня 2014 17:46
Це все -медична реформа -як краще надурити народ.
даа Показати IP 31 Січня 2014 18:18
в листопаді були останні надходження,а з грудня що робиться в країні?Ви ж бунтуєте,виганяєте губернатора,садите на його місце самозваньців.Зараз невідомо як в лютому піде фінансування пенсій і бюджетників.Вже дістали майдануті,треба щоб Київ в ті області де позахоплювали владу,взагалі перекрив фінансування,щоб ті хто підтримує майдаунів почули покращення по європейські.Але Київ все одно профінансує,хоч це буде і нелегко,через де*ілів не повинні страждати нормальні люди.
співрозмовник Показати IP 31 Січня 2014 23:00
деб** ти тому що ми всі платимо стільки податків та пенсійного фонду що ми ще допомагаєм твому дов***ому києву грибти наші гроші собі у карман а те що наш Климчук молодець він гідно вийшов з даної ситуації це так і якщо пишете то хоть поцікавтеся економікою нашими можливостями західної України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus