USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинські міліціонери чергуватимуть на дільницях з «методичками»

13 Жовтня 2014 17:55
Забезпечувати прозорість волевиявлення волинян будуть всі працівники міліції, попри те, що частина особового складу перебуває нині в зоні АТО. Кожен з працівників УМВС, який чергуватиме на дільницях, матиме особисті інструкції, виготовлені Комітетом виборців України.

Про це стало відомо під час засідання круглого столу в УМВС області, за участю членів Громадської ради при УМВС і громадських організацій сьогодні, 13 жовтня.

Зі слів начальника відділу організації служби управління громадської безпеки УМВС в області Віталія Тортини, головну увагу в УМВС обіцяють приділити порушенням під час передвиборчої агітації та під час виборів.

«Ми зробили розрахунки. І незважаючи на те, що більше 100 міліціонерів перебувають в зоні АТО, на кожній дільниці будуть працівники міліції», - зазначив він.

Окрім того, правоохоронці закликали громадськість інформувати про протиправні дії під час передвиборчого процесу, або під час виборів. Особлива увага, зі слів Віталія Тортини, має бути звернена на підкуп виборців. Щоб робота міліціонерів у попередженні таких протиправних дій була дієвою – правоохоронці просять телефонувати на цілодобовий номер «102». Бо, мовляв, «ніхто так не зацікавлений, як правоохоронці, щоб ці порушення були припинені».

Голова Волинського відділення Комітету виборців України Юрій Кресак, повідомив, що напередодні виборів проведуть низку тренінгів для правоохоронців, які чергуватимуть біля дільниць. Адже міліціонери мають запобігти проявам правопорушень. Відтак, після 21 жовтня буде відповідний посібник.

«Кожен міліціонер отримає його, як інструктаж до дії. Тут є алгоритм дії під час імовірних проблемних ситуаціях для міліціонерів. Щоб кваліфіковано, не згадуючи статті законодавства, попереджувати правопорушення», - каже Юрій Кресак.

Відтак, додає начальник обласного УМВС Петро Шпига, подібне видання покликане узгодити засоби та способи реагування на порушення виборчого законодавства. «Реакція має бути моментальною», - додав він.

Разом з тим, до моніторингу дотримання законодавства долучиться й Громадська рада при УМВС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus