USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Волинські митники вилучили в київського імпортера деревини на 300 тис. грн

10 Листопада 2023 10:39
Фахівці управління боротьби з контрабандою Волинської митниці затримали партію пиломатеріалів із сосни обсягом 29 кубометрів. У товаросупровідних документах експортер з Київщини назвав їх «виробами для подальшого використання в елементах паркану».

Але навіть неозброєним оком на світлинах видно, що позбавлені кори та оциліндровані колоди після незначної механічної обробки так і не стали стовпами. Сумніви митників підтвердив залучений експерт з кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу ЛНТУ України, повідомляють у Волинській митниці.

За фактом подання митному органу неправдивих відомостей для визначення коду товару згідно УКТ ЗЕД складено протокол про порушення митних правил з ознаками, передбаченими у ч. 1 ст. 483 Митного кодексу. ЇЇ санкція – конфіскація товару та штраф у розмірі 100% вартості предметів правопорушення.

Тимчасово вилучену на склад митниці партію лісоматеріалів оцінено у майже 300 тисяч гривень. Остаточні рішення невдовзі ухвалюватиме суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus