USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські митці «хизувались» власними талантами

4 Квітня 2014 08:16
На Волині презентували виставку картин молодих художників.

Експозиція, участь у якій взяли молоді таланти, відбулась у «Ковельській галереї мистецтв». Участь у заході змогли взяти митці, віком від 15 до 30 років.

«Ми – громадсько-активна молодь, ми прагнемо долучити якомога більше творчих людей до цієї течії і дати їм можливість виставлятись в галереях, а також знайомити глядачів з своєю творчістю. Різноманітність - найкраща характеристика того, що ми хочемо відкрити і показати», - каже одна з організаторок виставки Валентина Горайчук.

До слова, «Колегіум молодих волинських митців» - це нова організація, що стоїть на межі створення.

«Ми збираємось – всі, хто прив’язаний до художньої творчості, в чиїй душі кипить енергія, всі, хто руйнує сірі рамки буденного життя і створюють яскарвіше на папері - мають бути серед нас . Це буде нове мистецьке середовище під патронатом фонду культури волинської області. Ми активно співпрацюємо, ділимось планами, ідеями та успіхами. Також розповідаємо про всі конкурси, виставки, події, гранти та новини сучасного українського мистецтва», - додають організатори.

«Я почав малювати з 2000-го року. Спочатку пробував графіті, бо тоді було так модно, а потім перемикнувся на абстракціонізм, який і зараз продовжую просувати в маси. Особливої освіти не маю. Усьому навчився сам. Малюю переважно кольоровими олівцями. Неодноразово брав участь у виставках, що проходили у Луцьку. На із них здобув гран-прі та особливу відзнаку від журі. Наразі пропоную для огляду власну картину під назвою «Трансформація». На ній я спробував відобразити поєднання і перевтілення інших вимірів у щось одне спільне», - каже один із учасників виставки лучанин Володимир Міцевський.
Зі слів молодого художника-абстракціоніста, хлопець часто чує від людей, мовляв, «що це таке і що воно означає»:
«На думку багатьох, це - важко назвати мистецтвом. Таким людям я взагалі нічого не хочу пояснювати, бо розумію що вони дуже далекі від творчості. Багато хто критикує, а по-суті нічого сказати не можуть. Я ж намагаюсь донести хоча б якийсь промінчик для тих, хто дійсно цінує щось прекрасне у цьому світі», - резюмував хлопець.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ковел Показати IP 4 Квітня 2014 09:03
Кіч крокує по Волині. Можливо ми з рівнем свого інтелекту того і варті?
Дж-дж Показати IP 4 Квітня 2014 11:24
Вам відоме таке поняття як "експозиція"?
Валентина Горайчук Показати IP 14 Квітня 2014 14:25
Та це, вибачте, якась фігня з цими текстами(( Яка експозиція!?? Це була "Презентація волинських молодих митців" Виставка.... все, Більш нічого. А то що тільки не тулять, то експозиція, то інсталяція, то перфоманс. Лише в одній статті дали нормальні виправлення робити. Начились розумних слів і радіють. Та ще й ми тепер "хизувались". Пекрасно просто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus