USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські поліцейські відповідатимуть за свавілля в ДБР

16 Березня 2021 22:16
У Торчині поліцейські так патрулювали дорогу, що прийшли до водія аж на подвір’я. Доганяли за нібито не пристебнутий пасок безпеки, а там вирішили додати ще й алкогольне сп’яніння. А тепер відповідають за свої дії в суді.

Чоловік, до якого завітали горе-правоохоронці, каже, що вони навіть не представилися й жодних доказів причини зупинки не надали, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Вони їхали навпроти мене. Біля пожежної ми розминулися, я собі спокійно доїхав до пішохідного переходу, пропустив жінку. Коли вона перейшла дорогу, я увімкнув поворот і повернув до себе в подвір’я, – розповідає позивач Олександр Рябчун. – Вони після того під’їхали, стали і забігли до мене на обійстя. Спочатку спитали, чи це моя машина, потім почали вимагати в мене документи на неї. Я вийняв їх із гаманця, щоб показати, а один з них потягнув документи, каже: «Дай мені в руки». Я відповів: «Ні, в руки я тобі їх не дам, бо не маєте права». Ще я спитав, чого вони до мене зайшли на подвір’я».

Не зупинило поліцейських навіть те, що, відповідно до Конституції, кожен має право на недоторканність житла. Поводилися вони на приватній території більш ніж по-хазяйськи. Мало того, почали звинувачувати водія, що він перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Час до часу прикривали бодікамери руками. І дарма, що свідок жодного запаху алкоголю від чоловіка не почув. Приблизно через годину й спеціаліст надав висновок: водій був тверезим.

Олександр Рябчун, обурений таким свавіллям правоохоронців, подався шукати справедливості в суді.Варто додати, що в суді ці поліцейські поводилися дуже нахабно. Один з них – Євген Кравчук – навіть примудрився нахамити судді. Інший, попри заборону, мав під час засідання увімкнений телефон.

І хай яке запитання ставив суддя, створювалося враження, що поліцейські не пам’ятають нічогісінько з того, що відбувалося в дворі Олександра Рябчуна.

Зрештою, дослідивши всі докази, суддя закрив провадження. Чому невинну людину зробили порушником, поліцейські будуть пояснювати уже в ДБР.

Як підсумовує суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко, поліцейські порушили не лише права людини, гарантовані Конституцією, вони ще й повністю знехтували процедурою.

«Порушено повністю процедуру, починаючи від зупинки до закінчення складання протоколу, – наголошує суддя. – Лише після складання протоколу і оголошення є роз’яснення прав, але вже повторно. Можливо, це незнання законодавства. Наголошую на тому, що порушено права і законні інтереси, які в нас захищає Конституція».

Як каже суддя, схожих справ розглядають дуже багато. Тож мимоволі закрадається думка: така необізнаність поліцейських – прогалина лише їхня чи це проблема всієї системи?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
11 Показати IP 16 Березня 2021 22:54
Це Помста ковтуненка ГРПП яке затримували його за порушення правил полювання в ліпінах. ковтуненко неадекват.
Луцьк Показати IP 16 Березня 2021 23:34
Ковтуненко -це сам колишній даїшнік,він не любить все,що пов'язано з реформою поліції.
Анонім Показати IP 16 Березня 2021 23:45
Це не правоохоронці, це нечисть
Анонім Показати IP 17 Березня 2021 00:09
П’яне їхало а тепер комедію грає
Ісса Ндойє Показати IP 17 Березня 2021 00:21
Врага надо бить на его территории ...
ВРП Показати IP 17 Березня 2021 07:25
Нашу адресу знаєте, чекаємо звернень.
Арафат Показати IP 17 Березня 2021 07:30
А в Сервісному і далі беруть 200$ хабаря за права
Іван Показати IP 17 Березня 2021 08:11
Це не поліцейський, а колишній працівник міського ДАЇ, який привик брати хабарі. Постає питання, яким чином хабарник пройшов перевірку і повернувся працювати в поліцію???
луцьк Показати IP 17 Березня 2021 08:20
такі дії цих двох поліцецських і їхня поведінка в суді дійсно принижують добросовісних поліцейських. По їхній поведінці судять всю поліцію України.ЖАЛЬ.
Андрій Показати IP 17 Березня 2021 09:27
Журналістам варто спочатку дізнатися хто такий Ковтуненко - в чиєму будинку живе, що «чудить» в засіданнях, чи, раптом, щодо нього самому немає криміналу? І лише тоді об’єктивно висвітлювати ситуацію... А не відразу поливати брудом поліцейських...
Народна прокуратура Показати IP 17 Березня 2021 10:30
До Андрій. Абсолютно точно. Хто-хто, але тільки не Ковтуненко може розводитись про Конституцію, права людини і норми моралі.
Назар Показати IP 17 Березня 2021 10:46
Давно пора таких гнати в шию!!!!! Свавілля поліції процвітає! Реформа пройшла, а звички нажаль залишились.
Костік Показати IP 17 Березня 2021 10:47
Знаю того Женіка особисто - г . д ще той!!! Хто таких пропускає в нову поліцію??? А суддя - молодець, поставив на місце тих, хто вже землі під ногами не відчуває!!!
карантин Показати IP 17 Березня 2021 13:20
Для судді закони не писані може і без маски судити і водій той якого виправдали і адвокати також без масок. напевно їм можна всім порушувати правила карантину бо Ковтуненко їхній знайомий і товариш
Док Показати IP 17 Березня 2021 20:32
Геліч сука,постояно розводить на гроші. Гнати їх треба н...хуй з поліції. Підари!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus