USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Волинські прикордонники показали школярам та студентам техніку, з якою захищають кордон

1 Травня 2024 09:31
Волинські прикордонники у день професійного свята, 30 квітня, показали школярам та студентам техніку, з якою захищають кордон.

Як розповіла Суспільному прикордонниця Наталія Наконечна, такий захід – один із елементів національно-патріотичного виховання молоді.

Яку техніку показували дітям прикордонники

Прикордонник Ілля, коли почалася повномасштабна війна, був студентом Одеської військової академії сухопутних військ. Пригадує: 5 березня 2022 року достроково отримав диплом і став на захист держави. Ілля з дитинства захоплювався зброєю, тому обрав спеціалізацію – ракетно-артилерійське озброєння.

«В сучасних бойових діях зброя – це останній шанс нашого бійця на виживання. І особистий автомат або автоматичні станкові ракети реально рятують життя військових на передку, тому що дозволяють завчасно уразити піхоту й унеможливити її підступ на близькі відстані», – говорить прикордонник Ілля.
Прикордонник Ярослав демонструє техніку для ведення спостереження за лінією державного кордону. Це – мобільний тепловізійний комплекс на базі автомобіля МАН, оснащений 6,8 літра двигуном та генератором для автономної роботи.
Читати ще: «Захищаючи Україну, забуваєш про страх», – волинський прикордонник на псевдо Лис

«Він оснащений чотирма камерами, які забезпечують 360 градусів огляду навколо машини, також має тепловізійну і просту камеру денного виду. Ми втрьох перекривали ділянку кордону, де використовувалось 30 людей в день, і 30 людей вночі. Щоб 60 людей не використовувати, використовувався даний автомобіль і екіпаж з трьох людей», – каже прикордонник Ярослав.
Едуард служить у Волинському прикордонному загоні кінологом. Чоловік служить на цій посаді з 2019 року.

«Спонукало те, що товариші сказали, що в цій службі можна навчати собак, можна стати кінологом. Це і змусило мене прийти саме сюди й обрати собі колегу-товариша. Собаку звати Мурат, він є державним у напрямку пошуку слідів людей та їх затриманню», –розповідає кінолог Едуард.
Владислав – оператор БПЛА, у прикордонну службу прийшов у лютому 2023 року. Для цього хлопець взяв відстрочку в університеті.

Читати ще: «Захотілося жити – взяв РПГ й почав стріляти», – волинський прикордонник про знищення ворожої БМП на Донеччині

«Не скажу, що я був дуже військовою людиною на той момент, але зараз я можу сказати з впевненістю, що я військова людина. Дисципліна, повага, це – побратими, які стали мені зараз рідні», – зізнається оператор безпілотного літального апарату Владислав.
Враження школярів від техніки прикордонників

З роботою прикордонників ознайомилися школярі із Луцька. «Це дуже цікаво, багато вражень ми отримали, оскільки покатались на квадроциклах, дізнались багато нового про нашу артилерію та про захист нашої країни», – каже учениця Поліна.
За словами прикордонниці Наталі Наконечної, зараз національно-патріотичне виховання молоді відіграє велику роль, бо мало часу цьому приділялося до повномасштабного вторгнення.
«Тому зараз ми повинні виховувати дійсно сильних патріотів нашої держави – для того, щоб ми дійсно відстояли нашу державу і ніхто не зміг навіть подумати, що ми не зможемо дати відсіч», – говорить прикордонниця Наталія Наконечна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зе Показати IP 1 Травня 2024 10:47
"Ухилянтів" теж ловлять за допомогою цього всього?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus