USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Волинські прикордонники виявили за пів року понад сотню «липових» документів

12 Липня 2023 17:52
Цьогоріч у пунктах пропуску для автомобільного та залізничного пасажирського сполучення на Волині інспектори виявили 135 фальшивок, які громадяни надавали для перевірки під час проходження паспортного контролю. Незаконно виїхати за кордон в основному намагалися чоловіки, яким на період дії воєнного стану обмежено виїзд з України, інформує пресслужба Волинського прикордонного загону.

Найбільше ознак підробок інспектори прикордонного контролю виявили у військово-облікових документах. Також порушники використовували «липові» посвідчення інваліда, багатодітного батька, свідоцтва про народження дітей та інші папери.

Правопорушників притягнули до адміністративної відповідальності. Крім того, про усі випадки виявлення підробок прикордонники поінформували співробітників Нацполіції, оскільки в діях громадян вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 КК України.

За результатами роботи оперативно-розшукових підрозділів загону ліквідовано два організовані злочинні угруповання та одну протиправну групу, що спеціалізувались на налагодженні каналів незаконного переправлення військовозобов'язаних за кордон, шляхом підробки дозвільних документів, в тому числі внесення фіктивних даних в систему «Шлях». Шістьом фігурантам оголошено про підозру за фактами виїзду 386 ухилянтів. Матеріали двох кримінальних проваджень вже передано до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus