USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські шахтарі збираються перекрити МП «Ягодин»

7 Жовтня 2017 12:29
Нововолинські гірники готуються до акції протесту на митниці. В понеділок, 9-го жовтня о 9:00 два автобуси по 55 чоловік вирушать на митний пост «Ягодин». Про це повідомляє БУГ.

Рішення про перекриття митниці було прийнято на нараді голів профспілок працівників вугільної промисловості на чолі з Юрієм Калістратовим та Незалежної профспілки гірників під керівництвом Анатолія Мухомеджанова.

Нагадаємо, протести шахтарів розпочалися 2 жовтня - гірники відмовилися спускатися в копальню та продовжили висувати свої вимоги 4 жовтня під стінами ДП “Волиньвугілля”.

Працівники шахти №9 “Нововолинська” далі відмовляються спускатися в копальню. Однак на “Бужанській” вимушені були відновити роботу через підтоплення лави.

Вимоги шахтарів залишаються не змінні: виплата заробітної плати за липень та серпень.

Як підтвердив Мухомеджанов, кошти на виплату заборгованості гірникам мають виділити із програми реструктуризації копалень та добудови шахти № 10 “Нововолинська”. Але вони підуть на виплату заробітної плати не лише нововолинським шахтарям.

“Скільки виділять на Волинь вирішать на засіданні фінансового комітету Кабміну. Сума коштів буде менша, ніж заборгованість. І ця сума буде тільки зростати, поки будуть вирішуватися питання розподілу”, – коментує ситуацію голова профспілки.

До таких рішучих заходів гірники вдаються уже не вперше. З року в рік вони вимушені робити те ж саме. У жовтні минулого року працівники шахт №10 “Новововолинська” та “Бужанська” на автобусах прибули до митного переходу “Ягодин” та провели акцію протесту, блокуючи рух транспорту на трасі «Київ – Варшава».

До слова, сьогодні стало відомо, що Кабмін виділив 6 мільйонів на розвиток трьох районів Волині (Володимир-Волинського, Любомльського та Іваничівського) та міст Нововолинська та Володимира-Волинського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АНАТОЛЬ_ Показати IP 7 Жовтня 2017 12:50
Я в шоці, брати! А як людям на Польщу їхати хтось подумав? Чи тілько про себе думають? Га?
123 Показати IP 7 Жовтня 2017 13:10
Ідіть на Київський майдан в Луцьк, перекривайте Гунчику дорогу до теплого кабінету, а не створюйте проблеми простому люду , бо так можна і по шапці получити.
Микола Показати IP 7 Жовтня 2017 13:13
Нехай ці борці поїдуть заблокують облдержадміністрацію, або Адміністрацію Президента, а не через них будуть проблеми у людей, які немають ніякого відношення до вугілля!!!
волиняка Показати IP 7 Жовтня 2017 15:44
А Кабмін разом з Гройсманом і Насаликом слабо блокувати? Їдьте до тих хто це питання курує і вирішує і не створюйте проблем простим людям!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus