USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські школярі займатимуться в оновленому спортзалі

1 Лютого 2017 23:30
Після багатолітньої перерви у Привітному відновив роботу оновлений шкільний спортзал. Тепер у теплому і яскравому залі залюбки тренуються не лише учні, а й усі шанувальники спорту, які мешкають у Привітному.

Про це повідомляють в прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Таких у селі чимало. З 2005 року юні привітненці успішно брали участь у всеукраїнських спортивних змаганнях, захищаючи честь області. Призери тих років не полишають спортивних занять досі. Нині в оновленому шкільному спортзалі систематично тренуються 63 учні районної ДЮСШ.

«Школа введена в експлуатацію в 1967 році. Відтоді у приміщенні не робили капітального ремонту, лише косметичні. Найбільше потерпав спортзал, у якому прогнила підлога і протікав дах. А молодь хоче займатися спортом, особливо взимку. Наші учні перемагали у районних змаганнях із футболу та волейболу. Тому, коли громада вирішила відремонтувати шкільний спортзал, нам випала нагода реалізувати спільний проект із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», – каже директор Привітненської ЗОШ I-III ст. Жанна Купріюк.

На зборах визначилися із кошторисом, однак у процесі ремонтних робіт проект дорожчав. Та це не зупиняло ініціативних мешканців села. Вони наполегливо працювали і отримали заслужений результат. У спортзалі замінили систему опалення, замурували ніші, які сприяли відтоку тепла, замінили підлогу, оновили частину покрівлі. У приміщенні встановили два сучасні енергоощадні прожектори замість 12-ти старих світильників. Одним словом, спортзал служитиме ще не одному поколінню любителів спорту.

«Я викладаю фізкультуру в Привітному з 1987 року. Бачила і період розквіту цієї школи, і важкі часи. Але завжди мріяла про сучасний спортзал. Мрія здійснилася завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Нехай їхні корисні справи множаться, а добро повертається сторицею», – каже вчителька фізкультури Наталія Красовська.

За словами керівника представництва Фонду у Локачинському районі Оксани Дмитрук, цей проект досить показовий. Він є найбільшим у районі за об’ємом і фінансами. Жителі Привітного і навколишніх сіл переконалися: громада – це велика сила. До співфінансування долучилися і батьки, і підприємці, і випускники школи, які не проживають у Привітному.

П’ятикласниця Настя Сахарчук любить уроки фізкультури. Каже, в оновленому спортзалі набагато приємніше займатися спортом. Тепер частіше можна грати у волейбол, проводити веселі старти. Адже раніше в холодну пору року на уроках фізкультури школярі або грали в шахи, або проводили теоретичні заняття.

«Люди повірили у власні сили, цей проект їх згуртував, переконав, що ніхто за нас це не зробить. Усі жителі Привітного цінуватимуть цей спортзал, бо вклали свої кошти. А батькам школярів приємно, що діти увечері поспішають на секції, а не сидять в інтернеті», – зауважив сільський голова Привітного Ігор Красовський.

Залишається тільки побажати юним спортсменам веселих стартів і переможних фінішів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus