USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські скороходи до іспанської спеки готувалися в Карпатах

23 Травня 2015 09:00
В іспанському місті Мурсія відбувся Кубок Європи зі спортивної ходьби. Українці виграли дві бронзові медалі у командному заліку – на дистанціях 20 і 50 км серед чоловіків.

Бронзовими призерами у складі чоловічої команди на 50 км стали Іван Банзерук, Сергій Будза, Ігор Сахарук та Олексій Казанін. У змаганнях дорослих до командного заліку зараховуються три найкращі результати. Двоє з команди – вихованці Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності. В особистому заліку Банзерук був четвертим (3:49:02), а Сахарук - 13-м (3:57:20).

Тренер Івана Банзерука зазначає, що знав – його підопічний вкладеться в 3 години 49 хвилин. «Підготовку ми вели в холодному місці, а виступав він у спекотному кліматі, де температура повітря була +32… +50. Це дало про себе знати, особливо на останніх кілометрах. Ми готувалися у Ворохті, де був ще сніг. Ми навіть в короткій формі не могли тренуватися. Але Іван виконав завдання», - розповідає заслужений тренер України Володимир Яловик.

Зараз Іван Банзерук готується до Чемпіонату світу в Пекіні. Якщо на світовій першості він потрапить в першу 12-ку, то участь в Олімпіаді наступного року його гарантована.

Жіноча збірна зі спортивної ходьби на 20 км у Мурсії була четвертою. У її складі волинянки Надія Боровська стала 15-ю (1:30:38), а Олена Шумкіна – 24-ю (1:33:55). Зазначимо, дівчата показали найкращі свої результати нинішнього сезону.

Виконком Федерації легкої атлетики ще буде вирішувати, чи допускати Надію Боровську до виступу на ЧС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus