USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські студенти отримуватимуть іменні стипендії

21 Квітня 2017 20:05
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» в Луцьку сьомий рік поспіль допомагає обдарованим студентам, розглядаючи їх проекти та ідеї. Кращі ж отримують іменні стипендії.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Активна, ініціативна та небайдужа до майбутнього своєї країни молодь вкрай необхідна сьогодні нашому суспільству. Талановиті хлопці і дівчата, здобуваючи вищу і професійну освіту, бачать актуальні проблеми і питання, які можна вирішувати без вкладання великих коштів. Важливіше для них підтримка і розуміння суспільства.

21 квітня, відбулось урочисте нагородження 24 переможців, проекти яких Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та стипендіальна комісія визнала найкращими. Всього на розгляд було подано 67 заявок від студентів, які навчаються у вишах, коледжах, технікумах та професійно-технічних училищах на II–VI курсах. На першому етапі претенденти на стипендію писали есе на тему «Моя інвестиція у розвиток Волині». Другий етап – публічне представлення теми членам комісії. Три дні у різних навчальних закладах тривали захисти кандидатів на участь у стипендіальному проекті.

Заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський перед початком вручення сертифікатів передав вітання від засновника Фонду.
«Ця ідея Ігоря Палиці, його проект із підтримки обдарованої молоді краю. Ми спілкуємося, обговорюємо цікаві ініціативи і реалізуємо ті, що найбільш актуальні для Луцька, області, країни. Цього року комісія стояла перед непростим вибором, оскільки було багато цікавих і практичних проектів. Дехто з вас вперше бере участь, а дехто вдруге є стипендіатом. Бажаю, щоб стипендію, яку ви здобули – змогли використати ефективно, з максимальною користю для себе, щоб інвестували ці кошти у свій розвиток. Постарайтеся їх використати на те, що створить для вас кращі конкурентні переваги на трудовому шляхові. Здобутків вам і успіхів у житті», – побажав Орест Маховський.

Він також зазначив, що багато представлених проектів уже на стадії апробації або подані на грантові програми, що свідчить про їх високий рівень. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» реалізовує програми у різних напрямках, а тому надалі студенти можуть звертатися для підтримки їх втілення. Після вітального слова Орест Маховський вручив сертифікати переможцям стипендіального проекту.

Проекти, які комісія визначила найкращими стосувалися різних сфер життя: енергоощадності, допомоги особливим людям, збереження культурної спадщини, розв’язанню екологічних проблем тощо. З поміж стипендіатів вирізнявся ковельчанин, студент ЛНТУ Богдан Дацюк, який представив декілька практичних проектів. Один з них стосується альтернативних джерел електроенергії, інший: сучасної робототехніки – він створив машинку, яка об’їжджає перешкоди. Але найцікавіший його проект – розробка приладу для людей з обмеженими можливостями. При виникненні перешкоди цей прилад попереджує власника про небезпеку.

Не менш цікавим є проект Ольги Бакун, також студентки ЛНТУ. Вона пропонує випустити колекцію шкільної форми для дітей з орнаментами волинської вишивки. Зараз уже є домовленість із луцькою школою №14 про введення в одному з класів такої форми для учнів.

Надзвичайним є і проект зі збереження автентичної пісенної спадщини Волині Вікторії Куманської, студентки СНУ імені Лесі Українки. Допомоги підліткам від інтернет-залежності стосувався проект Віри Костечко, студентки ДПТНЗ «Луцьке вище професійне училище». Голова студентської ради, студентка Луцького базового медичного коледжу і цьогорічна стипендіатка Світлана Стеренчук пропонує організовувати Школу лідера для навчання представників студентського самоврядування.

Питанням екологічного комфорту – створенням зон для вигулювання домашніх улюбленців зацікавилась студентка КТБП СНУ імені Лесі Українки Тетяна Мазяр. Інші проекти не менш цікаві та практичні, тому приємно, що молодь не байдужа до проблем сьогодення, а активно цікавиться і прагне змінити своє та життя навколишніх на краще.

Як розповіла координатор програми «Підтримка обдарованої молоді» Оксана Демчук, за результатами захисту 12 студентів-переможців, які навчаються у вишах отримуватимуть протягом семестру стипендію у розмірі 2,5 тисячі гривень, ще 12 студентів інших навчальних закладів – у розмірі 1,5 тисячі гривень.

«Ми радо чекаємо наступного семестру на нових учасників, цікаві проекти, ініціативних студентів, які готові знову спробувати свої сили. Підтримка обдарованої молоді завжди у пріоритеті роботи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus