USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські театрали розпочали новий сезон «Енеїдою» Котляревського

24 Вересня 2017 09:00
Із прем’єри розпочався 78-й театральний сезон Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Колектив обласного театру представив глядачам знамениту «Енеїду» Івана Котляревського. Ділячись враженнями, глядачі зауважили, що приємно подивовані виставою, адже актори яскраво проявили себе в новому стилі.

Прем’єра відбулася 23 вересня у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

На початку до глядачів звернувся директор театру Анатолій Глива. Він привітав присутніх з відкриттям театрально сезону та розповів про участь у фестивалях і поділився планами на майбутнє.
«Перед початком цього сезону ми побували на фестивалі «Тернопільські театральні вечори» з виставою «Любов до скону». Маємо запрошення і від міста Чернівці, там на нас чекають 26 жовтня. Також у нас має відбутися і закордонна поїздка 18-19 листопада. А цей новий 78-й театральний сезон традиційно розпочинаємо з прем’єри «Енеїда» Івана Котляревського, постановку якого здійснив Ярослав Ілляшенко. Наступна наша робота, до якої вже приступили, – підготовка до «Різдв’яної ночі», готуємося її оказати наприкінці 2017-го року», - зазначивГлива.

Зауважимо, що глядачам дійство, яке відбувалось на сцені, сподобалось. Моторний парубок Еней чого тільки не виробляв: і воював, і підкорював дам, і танцював, навіть подорожував пеклом.

Головний режисер театру Михайло Ілляшенко розповів, що до гри на сцені були залучені всі актори, а також подякував глядачам за підтримку та аплодисменти. Мовляв, волинський глядач цінує свій театр, завдяки чому він і продовжує розвиватися.
«Адаптувати «Енеїду» до сцени завжди важко. Є чимало спроб: одні - більш вдалі, інші - ні. Нам доводилося вносити певні корективи. Зокрема, показати скорочений варіант. Проте, ми не переписували Котляревського. Звідси іде наша писемність, культура, вона чіпає певний нерв сьогоднішнього дня, тому робота з такою класикою - це певний крок для нас», - розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Михайло Ілляшенко.

Ділячись враженнями від вистави, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт назвав її приємною несподіванкою.

«Сьогоднішня вистава була свого роду експериментом, це було неочікувано й приємно. Ми звикли раніше бачити, як трупа волинського театру брала глядача глибино своїх постановок. Чого тільки вартує «Століття Якова», де глибина емоцій, почуттів, філософії... А сьогодні вони показали себе з іншого боку: була динаміка, мюзикл, події швидко розгорталися, гарна гра акторів, вдало підібраний музичний супровід, світлові ефекти й усе це у поєднанні лишило приємний після смак гарних вражень та естетичної насолоди», - розповів Григорій Пустовіт.
На виставі глядач був різний, від людей поважного віку і дітей.

«Я навчаюся в 11 класі, й твір Котляревського «Енеїда» буде в екзаменаційних питаннях, тому вирішив прийти, аби свої знання збагатити й таким методом. Мені сподобалася вистава, її представили досить цікавою з багатьма комедійними моментами, під неї точно не заснеш, адже із захопленням спостерігаєш за дійством на сцені», - говорить Юрій.
А от лучанці Світлана дуже сподобалося, як на сцені поєднували музику та світлові ефекти.

«Я отримала безліч позитивних емоцій, зокрема коли як під час постановки поєднували музику та гру світла, це підсилювало враження від гри акторів. І взагалі, я намагаюся не пропускати жодної прем’єри від наших театралів», - каже вдячна глядачка.
Натомість пані Катерину найбільше вразили елементи мюзиклу.

«Я часто ходжу в театр і сьогоднішньою постановою задоволена. Нам представили «Енеїду» осучаснену, приємно було бачити улюблених акторів у нових образах. Еелементи мюзиклу були дуже доречними, танці цікавими, емоційними та багатослівними», - розповідає лучанка.
Зазначимо, що постановка припала до душі публіці. Дякуючи акторам за гру, глядачі стоячи аплодували та своїм фаворитам дарували на сцені солодощі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Василь Показати IP 25 Вересня 2017 01:03
Класна вистава. Гарні декораціі. Особливо сподобалися стільці - стильно зроблені. СУПЕРОВЕ СВІТЛО.Актори молодці. От тільки Еней трохи якийсь не украінський Еней,якийсь араб з витрішкуватими очима.А Венера і Юнона класні,сексапільні.Вітаю з прем'єрою.
валентина Показати IP 26 Вересня 2017 00:11
ОЙ,ДУЖЕ ГАРНА ВИСТАВА.Але Дідона така вже мала та не виразна,що і не чути іі і не видно. Зате гарно грає артист Меркурія. А Еней слабенький.
дуже класна премєра Показати IP 26 Вересня 2017 15:16
Чудово, мої вітання режисеру, хореографу, художнику та освітлювачу. Дуже сподобався Еней, Натанчук неперевершений, це нова зірка на небосхилі нашого театру, він геніальний актор, браво!!!!!!!. Севіла - неперевершена, мої компліменти, теж не знаю хто був, але ця гра це - дійство. Костюми - бомба, разюче відрізняються від попередніх робіт у минулих сезонах, нема тошнотворного крою совдепівської класики, не знаю автора, але хочу бачити ще і ще . Вітаю усіх з премєрою, удачі, ми вас любимо.
віра Показати IP 28 Вересня 2017 22:04
А мені не сподобалась вистава.Костюми дешеві,не стильні. Еней заурядний вийшов,не герой. У Дідони ні слова не зрозуміло.Ну не в захваті.
Аппа Показати IP 6 Жовтня 2017 23:47
Подивилась. Дуже посередньо. А Еней просто нуль.
валентина Показати IP 14 Жовтня 2017 21:45
Просто бездарно. Невдале призначення на роль Енея.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus