USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинські телевізійники здобули перемоги

25 Травня 2017 11:29
На Черкащині завершився III Всеукраїнський фестиваль телерадіопрограм «Кобзар єднає Україну», який для волинських телевізійників став щедрим на перемоги. Зокрема, у номінації «Обнімітеся ж, брати мої» перше місце здобув телефільм «І буде син, і буде…» (автор сценарію і режисер Марія Андрушко, редактор Ольга Куліш, телеоператор Валерій Фетисов, асистент оператора Микола Дмитрук, режисер монтажу Анжела Шабала, графіка Миколи Кушнірука).

Про це повідомила у Фейсбуці перший заступник директора філії ПАТ «НСТУ» «Волинська регіональна дирекція» Марія Андрушко.

«Фільм розповідає про долю відомої родини шевченкознавця з Каменя-Каширського Євгена Шабліовського. Події перегукуються з Євромайданом, дають поживу для роздумів про призначення кожного на рідній землі, яку палко любив Тарас Шевченко.

Цей же авторський творчий колектив, до якого приєднався і режисер монтажу Олександр Радчук, має ще одну високу нагороду. Переможцем у номінації «Тарасовими шляхами» визнано телефільм «Поверніть мені Шевченка…». Це нарис про ще одного волинського шевченкознавця – Миколу Куделю, доля якого подається крізь призму поглядів його онуків і правнуків.

У номінації «Україно, рідний краю» друге місце – за телепрограмою «Сіма Кордунова: «Споконвічні цінності мої». Автор Наталія Морозюк, редактор Марія Андрушко, режисер Галина Фрончко, телеоператор Валентин Клімович, режисер монтажу Анжела Шабала. В основі цієї стрічки – світобачення, цікаві, неординарні спостереження шанувальниці Шевченкового слова, відомої волинської письменниці Сіми Кордунової.

Творчий колектив Волинської регіональної дирекції Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» на чолі з директором Ольгою Куліш відзначений Подякою оргкомітету III Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм. Організатори цього відомого у державі творчого форуму наголосили на активному партнерстві волинських колег. Співорганізатором фестивалю «Кобзар єднає Україну» є, зокрема, Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Серед учасників фестивалю були телерадіожурналісти з усієї України, а також гості з Іспанії, Білорусі, Німеччини, Грузії, Туреччини. Всього на розгляд журі фестивалю надійшло майже 100 телевізійних та радіопрограм», - йдеться у дописі Марії Андрушко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus