USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські волонтери-афганці спорядили воїнів «Айдару» на передову

15 Квітня 2016 14:44
Найближчим часом бійці батальйону «Айдар» вирушать на передові позиції. У зв'язку з цим ветерани Афганістану та волонтери привезли на Тучинський полігон, що під Рівним, благодійну допомогу для воїнів.

До складу волонтерського екіпажу увійшли голова Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, голова об’єднаної спілки учасників АТО Волині Олег Твердохліб, представник Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Андрій Омельчук, колишній начальник штабу, перший заступник командира батальйону «Айдар», а нині військовослужбовець Ігор Рицко та волонтер села Зубильне Локачинського району Віталій Лісецький.
Поспілкуватися із побратимами своїх синів поїхала й мама зниклих у зоні АТО братів-айдарівців, добровольців Володимира і Дмитра Хом’яків.
«Із самого початку заснування батальйону «Айдар» наша спілка воїнів-афганців опікувалась другою штурмовою афганською ротою. Й, за станом на сьогодні, у даному підрозділі несуть службу воїни-афганці. Тому ми не можемо залишатись осторонь проблем побратимів», - розповів голова Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович.

Так, волонтери допомогли військовим продуктами харчування, які вдалось зібрати завдяки громаді Волині та меценатам, а також медикаментами, аптечками, одягом тощо.

Зі слів очільника волинських афганців, велика кількість учасників війни в Афганістані, які несуть службу в афганській роті батальйону «Айдар», отримали поранення і контузії. Наразі серед ветеранів Афганістану Волинської області 150 чоловік захищає суверенітет країни у зоні бойових дій.

Багато із них, пройшовши дві війни, відзначились неабияким героїзмом. Зокрема, посмертно звання Героя України з удостоєнням ордену «Золота Зірка» отримав заступник голови Української Спілки ветеранів Афганістану Олег Міхнюк. Окрім цього, бійця тричі нагородили орденом «За мужність» І-ІІІ ступенів.

Але на жаль доля його склалася так, що, виживши після двох важких поранень у Афгані, 20 серпня 2014 року він загинув під час бойових дій за містечко Новосвітлівка на трасі Краснодон-Луганськ у складі батальйону «Айдар».
Довідково: 31 травня 1984 року під Гардезом, намагаючись витягнути поранених товаришів з під прицільного вогню снайпера, Олег Міхнюк був важко поранений. 21 травня 1985 року отримав друге поранення під час проведення операції в Мараварській ущелині. Багато зробив для ветеранського руху і товаришів по службі. Всі зустрічі ветеранів-«афганців» через 20 років були організовані за його ініціативи.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
боровик Показати IP 15 Квітня 2016 15:18
а ветерани афганістану що забули в свій час в афганістані? партія сказала - вони пішли? В Гаазі їх судить не треба?
анон Показати IP 15 Квітня 2016 15:20
Після різних ,,комбат-сікюріті" з колишніми майданівцями, післякришування бурштинубурштину, готелю ,,либідь" у київі і кафе ,,каратель" цей батальйон зовсім опустився в моїх очах!!!
Фізік Показати IP 15 Квітня 2016 21:13
За окремими демобілізованими не варто судити весь батальйон.
волонтер Показати IP 15 Квітня 2016 21:41
на передку погані, тут погані народ ви що? геть з глузду з'їхали??? згоден з Фізіком...є нехороші хлопці, але це не весь бат
Don Показати IP 16 Квітня 2016 03:32
Коли ви уже перестаните друг друга д**ьмом обливати ****** хто де воював хто де кришуе за**али
гуцулка волинська Показати IP 16 Квітня 2016 11:10
Афганцям ДЯКУЮ, вони багато роблять і підставляють своє плече. Я працювала з ними (вони возили передачі на схід нашим хлопцям спочатку 51-у, а тепер в 14-у) - афганці надійні й виконують дане слово, та й посилки доїжджають до адресатів, ніхто не половинить))) А серед зерна - полова попадається, вона відсіється!! - я про примазуванців, котрі є всюди, і всюди випливають, як г....но на трісці (так казала моя бабуся).
SO Показати IP 20 Квітня 2016 16:29
Ті хто на передку і захищає кордони - на сторінки сайтів не попадають, тому жодній публікації і коментрям не вірю. Піарщики

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus