USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські ЗМІ не будуть «майданчиком для піару» влади. ЗАЯВА

23 Січня 2014 17:52
Волинські представники засобів масової інформації вирішили оголосити бойкот органам державної влади та силовим структурам.

Зважаючи на події, які відбуваються в країні, журналісти зобов’язалися не «піарити» чинну владу. Закони від 16 січня, смерті на Майдані, «відстріл» журналістів, які висвітлюють події – це ті чинники, які змусили медійників оголосити владі бойкот. Журналісти відмовляються висвітлювати заходи, які проводять державні органи влади і силові структури. Бойкот триватиме до відміни законів, прийнятих 16 січня.

Колектив Інформаційного агентства Волинські Новини підтримує колег і приєднується до бойкоту.

Текст звернення подаємо без змін.

«Ми, волинські журналісти, не маємо права стояти осторонь подій, які відбуваються в Україні. Ми заявляємо про своє обурення діями чинної влади і готовність усіма цивілізованими методами протидіяти згортанню демократії в Україні. Країна, де б’ють мирних демонстрантів, де катують та вбивають затриманих, де приймають «закони», які обмежують конституційні права громадян, країна в якій по журналістах ведеться прицільний вогонь, не може називатися правовою та демократичною. Ми обурені бездіяльністю і покірним вислужуванням, яке демонструють сьогодні представники органів державної влади на Волині. Нагадуємо, що ми зверталися до начальника обласного управління МВС Олександра Терещука із вимогою публічно заявити про своє ставлення до побиття журналістів своїм безпосереднім начальникам. Він цього не зробив, демонстративно «відхрещуючись» від дій силовиків у Києві. Тим не менше, ми вважаємо: представники державної влади на Волині несуть відповідальність за дії влади у столиці. Вони не лише мовчки спостерігають за вбивством людей, боячись заявити про свою позицію (хоча навіть цим вони сприяють поширенню насильства). Вони тиснуть на мирних демонстрантів, фабрикують справи проти громадських активістів, намагаються виправдати дії силовиків у столиці. Зважаючи на все це, ми оголошуємо владі інформаційний бойкот. Бойкот стосується всіх органів державної влади на Волині, силових структур та їх представників на місцях. При цьому ми не маємо на меті порушити права громадян на отримання інформації. Ми й далі зобов’язуємося оприлюднювати корисну для людей інформацію, навіть якщо її оприлюднить орган державної влади. Але ми перестанемо бути «майданчиками для піару» як окремих чиновників, так і цілих держустанов. Інформаційний бойкот триватиме, допоки в країні не скасують диктаторські закони, ухвалені 16 січня 2014 року.
Закликаємо колег приєднуватися до інформаційної блокади чинної влади!»

Збір підписів триває. Список учасників бойкоту постійно оновлюється і вже нараховує понад 30 журналістів із різних ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Липины Показати IP 23 Січня 2014 17:54
Объективно и независимо освещайте события
Бульба Показати IP 23 Січня 2014 20:11
Да вы врёте похлеще властей! "независимая пятая колона"
Ігор Показати IP 23 Січня 2014 20:24
коментар було видалено
юрій Показати IP 23 Січня 2014 23:01
І одні тролі в комментах... Бридко, от би вживу побачити бодай одну жабу, що тролить за прегіони
Володимир Показати IP 24 Січня 2014 09:18
Доведіть це справами і я вас буду поважати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus