USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські антимонопольники борються з «найнижчими цінами» на підгузники

1 Грудня 2010 10:50
Підприємець Підгородня І. А. з Луцька, яка є власником інтернет-магазину дитячих товарів «Тосі-Тосі», у рекламі свого товару зазначила, що у неї – найнижчі ціни на підгузники «Molfix Maxi».
«Ми задали запити іншим учасникам ринку, і виявилося, що її ціни не найнижчі», – повідомив заступник голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий.
Писати «найнижча ціна» підприємець не має права, каже Луговий. «Адже він не проводить моніторингу, опитування, дослідження. Такий висновок має право робити хіба що державна інспекція з контролю за цінами, і то вона відслідковує тільки товари, які входять до споживчого кошика», – додає чиновник.
Він повідомив, що у цьому випадку обійшлося без штрафу для порушника: «Ми надали рекомендації, і вони були виконані».
Волинські антимонопольники також припинили дії ЗАТ «Українська інноваційна страхова компанія «Інвестсервіс» в особі філії «Галінстрах».
Компанія поширила інформацію, що вводить в оману. Йдеться про рекламу, у якій зазначалося, що компанія надає всі види страхових послуг. Такі оголошення були розповсюджені в маршрутних таксі.
«Така реклама спонукає споживача звернутися до цієї компанії. Хоча насправді всіх видів страхових послуг немає», – каже Сергій Луговий.
«Ми вважаємо, що така реклама не завдала значних збитків. Тому ми обмежилися рекомендаціями: усунути солово «всі», – розповідає антимонопольник. – Страхова компанія виконала наші рекомендації».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus