USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Волинські неповносправні цьогоріч обділені засобами реабілітації

11 Серпня 2009 15:18
Щоб полегшити життя неповносправним та зменшити витрати на них із держбюджету, планують створити центральну базу даних інвалідів, в якій вказуватиметься діагноз та потреби в реабілітаційних засобах. Про це говорили сьогодні, 11 серпня, під час наради щодо вдосконалення взаємодії органів праці та соціального захисту населення з органами охорони здоров’я щодо забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації відповідно до Індивідуальних програм реабілітації, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповіла начальник відділу соціальних допомог, житлових субсидій та у справах інвалідів Людмила Сербіненко, створення ЦБД дасть змогу управлінню соцзахисту формувати адекватне замовлення у держбюджету на виділення коштів для закупівлі реабілітаційних засобів. Адже до цієї бази вноситимуть усі необхідні дані про неповносправного: діагноз, індивідуальну програму реабілітації, необхідні засоби.
 
Таким чином, людям із вадами розвитку не потрібно буде повторно проходити комісію та збирати документи, аби отримати засоби реабілітації, оскільки вся інформація завжди зберігатиметься в єдиній електронній базі даних, яку поновлюватимуть двічі нарік.
 
Також ЦБД є вигідною для держбюджету, оскільки вона дасть змогу чітко визначати необхідні кошти для закупівлі реабілітаційних засобів.
 
Щодо держдопомоги неповносправним, то протягом першого півріччя цього року в область взагалі не надходили технічні та інші засоби реабілітації, лише з липня почали виділяти інвалідні візки. До цього часу ситуацію рятували за допомогою наявних залишків. «На 2010 рік залишків уже не буде», - попередила Людмила Сербіненко.
 
Також під час наради підняли питання реабілітації інвалідів у районах. Проблема в тому, що у обласному реабілітаційному центрі практично усі пацієнти – лучани, хоча чимало неповносправних є в інших містах та селах області. Одна із причин – недостатня робота у цьому напрямку районних управлінь соціального захисту.
 
«Районні управління мають самі бути зацікавлені у реабілітації своїх краян, а не працівники реабілітаційного центру повинні обдзвонювати сім’ї», - зауважив заступник губернатора Святослав Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus