USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські неповносправні не опускають рук

5 Грудня 2013 11:29
Як жити попри перешкоди, демонструють люди з особливими потребами.

Вони не чекають допомоги від сторонніх, а покладаються на власні сили. Вони не опускають руки, навіть коли мають лише одну з них. Й інвалідність – це не вирок, переконують члени організації «ІНВАВОЛИНЬ».

В організації нині 53 неповносправних, які пересуваються на візках, з них близько 40 – лучани.

Голова організації Валерій Бакаєвич може подовгу з захопленням розповідати про кожного з них.

«У нас чимало талановитих людей. Наприклад, Віннічук Тетяна, яка живе при будинку престарілих, вишиває, їздить на різні конкурси. Панасюк Тетяна дуже гарно малює, інструктор національної асамблеї інвалідів України. Віталій Черняховський - батько двох дітей, без руки і без ноги, займається плаванням серед інвалідів, їздить на автомобілі, займається бізнесом. Юрій з Каменя-Каширського має 2 групу інвалідності. Він - член збірної України по футболу. Є у нас майстриня Майя Бубало», - каже Валерій Бакаєвич.

До слова, днями Майя Бубало стала призером конкурсу «Шукаємо таланти».

Влітку, розповідає керівник організації, вдається поїхати у християнський табір для відпочинку в Ковелі. Разом з волонтерами, влаштовують навіть кількакілометрові марафони. Але робота організації – це не лише дозвілля і відпочинок, каже Валерій Бакаєвич. Це – щоденна праця і турбота про кожного з людей з особливими потребами.

«За час роботи вже роздали більше 100 колясок. Бо я знаю, як це – бути прикутим до ліжка. Скільки років я лежав на Поліссі, коли не мав візка. Мене брат на плечі брав і виносив в сад», - згадує він.

Доводилося, каже, й у Київ їздити – відстоювати свої права на забезпечення засобами реабілітації. Та й на місці є чимало клопотів: кому візок треба відремонтувати, поставити поручні в під’їзді для зручності, відшукати транспорт, щоб відвезти до лікарні, коли хтось захворів. Декому потрібно допомогти з документами, аби облаштувати пандус біля під’їзду. Є в організації і волонтери.

Допомагають і благодійники. Цьогоріч 5 тисяч гривень на статутну діяльність організації виділив благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». А ще, з нагоди Дня інваліда, членам організації днями вручили продуктові набори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus