USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські пенсіонери гостро потребують спілкування

3 Березня 2009 18:32
Ветерани потребують допомоги волонтерів, щоб хоча б поспілкуватися. Про це розповів під час організаційно-підсумкової наради у заступника голови Волинської облдержадміністрації Святослава Кравчука щодо питань гуманітарної сфери заступник голови обласної ради ветеранів Василь Струк, – повідомляє 3 березня репортер «Волинських Новин».
Василь Струк розповів присутнім на нараді про лист від пенсіонера, у якому він розповідає про те, що він забезпечений усім крім спілкування. «У мене все є, але дуже хотілось би, щоб принаймні через день хтось приходив та питав чи живий я, чи ні», – процитував заступник голови облради ветеранів.
Тому він запропонував створювати у районах волонтерські центри пенсіонерів. Туди мають входити пенсіонери, що здобули цей статус один-три роки тому, які б допомагали старшим залишеним поза соціумом ветеранам. Для прикладу він навів таку організацію, що знаходиться у селищі Голоби. До неї входить приблизно сотня пенсіонерів, які щотижня звітують про свою роботу.
Другою проблемою ветеранів є дозвілля. «Більшість пенсіонерів просто сидять вдома і дивляться телевізор, бо їм немає, що робити», – розповів пан Струк. Він впевнений, що якщо у селах створити гуртки, то відвідувачів навіть не прийдеться шукати, ветерани самі із радістю приходитимуть.
Також заступник голови обласної ради ветеранів акцентував увагу на закладах продажу ліків. Він зазначив, що не в кожному районі є ветеранські аптеки. Він запропонував, щоб взагалі у всіх аптеках для ветеранів була хоча б маленька знижка. «Щоб ті люди, яких лишилось зовсім мало, відчули, що влада думає про них», – пояснив свою позицію Василь Струк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus