USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські «петеушники» – потенційні безробітні

27 Травня 2009 16:58
Особливості працевлаштування випускників та студентів вишів обговорили під час науково-практичного семінару «Реалії та перспективи навчання та працевлаштування молоді», що відбувся у Луцькому інституті розвитку людини Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна». Про це 27 травня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Ректор Луцького інституту розвитку людини Роман Карп’юк зазначив, що метою кожного навчання є здобути професію. З вишем, який очолює пан Карп’юк підписали контракти на проходження практики студентами низка фірм. Роман Карп’юк відзначив, що багатьох його студентів спеціальності «Фізична реабілітація» після проходження практики підприємства беруть на роботу. Пан ректор побажав успіху учасникам семінару.
Заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк вважає, що у майбутньому вищі навчальні закладі оцінюватимуться саме за працевлаштуванням їх випускників. Пан Пархом’юк проінформував, що у нинішніх умовах здобути перше робоче місце – важко. Заступник градоначальника обласного центру розповів про досвід міської ради у вирішенні проблеми працевлаштування молоді. Так, стажування у мініципалітеті – це не робоче місце, проте досвід для молодої людини. На думку Анатолія Пархом’юка, на нинішньому ринку праці нерідко можна побачити парадоксальну картину.
Начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Волинського обласного центру зайнятості Світлана Корецька проінформувала – станом на 25 травня у області зареєстровано 12 тисяч молодих безробітних, що становить один з найвищих відсотків по Україні. Загрозливою є ситуація щодо працевлаштування випускників закладів профтехосвіти, яких на Волині нараховується 4200 чоловік. Пані Корецька розповіла про можливість участі студентів та випускників навчальних закладів у оплачуваних громадських та сезонних роботах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus