USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські податківці описують майно підприємств-боржників

2 Вересня 2009 16:02
Заступник голови Державної податкової адміністрації у Волинській області Руслан Корж розповів, що великі проблеми зі сплатою податків на Волині мають вугільні, житлово-комунальні та лісогосподарські підприємства. Про це він зазначив засідання робочої групи з питань аналізу причин збиткової та малопродуктивної діяльності суб\'єктів підприємництва області, – повідомляє 2 вересня репортер «Волинських Новин».
За словами пана Коржа, на Волині підприємства заборгували понад 141 мільйон гривень податків та зборів. Найбільша заборгованість – до державної казни – 118 мільйонів гривень. Решта суми припадає на місцеві бюджети.
Волинські податківці станом на 1 вересня описали активи житлово-комунальних підприємств області на суму 6,5 мільйонів гривень. «Податкові органи неодноразово зверталися до місцевих органів влади щодо вирішення питання погашення податкового боргу по підприємствах житлово-комунального господарства», – зазначив пан Корж.
Податкова направила 31 клопотання щодо виділення коштів підприємствам ЖКГ з місцевих бюджетів. ДПА на Волині з цього приводу зверталася до Луцького міського голови Богдана Шиби, голови Волинської ОДА Миколи Романюка, начальника головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Антона Кривицького. «Однак на неодноразові звернення Луцької ОДПІ жодної відповіді нами не отримано та не вжито ніяких заходів, запропонованих у цих листах», – стверджує Руслан Корж.
За словами податківця, аналогічна ситуація – на підприємствах лісового господарства. Органи податкової описали продукцію підприємств на суму 4,8 мільйонів гривень.
ДП «Волиньвугілля» заборгувало 14 мільйонів гривень податків. Тому рахунки цього підприємства станом на 1 вересня є заблокованими. Податкова описала активів «Волиньвугілля» на суму 21 мільйон гривень, з яких 4,4 мільйони гривень – це вартість вугілля.
Однак багато присутніх закликали податківців ставитися обережніше до боржників, зокрема підприємств ЖКГ.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
КОЗАК Показати IP 3 Вересня 2009 13:39
ОДНИ придурки работать хотели и тех забили. а мы не работали и работать не будем. -НЕ КОЗАЦКОЕ ЭТО ДЕЛО В ШИНКУ ТОРГОВАТЬ,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus