USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські правозахисники розповіли, хто зі стражів закону має написати заяву про звільнення

10 Грудня 2008 10:23
Волинські правозахисники вважають, що прокурор міста Луцька Олексій Решетник повинен написати заяву про звільнення за власним бажанням. Це зазначив під час прес-конференції голова Ради громадських організацій із прав людини Микола Нікітюк, – інформує 10 грудня репортер «Волинських Новин».
Як йдеться в оприлюдненій паном Нікітюком заяві Волинської правозахисної групи, у нещодавньому інтерв’ю одній із волинських газет прокурор Луцька зазначив: «Якби була передбачена процедура її оскарження (ухвала Апеляційного суду Волинської області, згідно з якою двох обвинувачених по «справі Ганни Воробей» випустили, а справу направили на дорозслідування – «ВН»), вона була б скасована. Я вважаю, що вона несправедлива і незаконна». Як зазначив Микола Нікітюк «якщо він (Олексій Решетник – «ВН») так вважає, то нехай порушує кримінальну справу по винесенню завідомо несправедливого рішення, хай дає касаційну скаргу».
Низка зауважень, які оприлюднив Микола Нікітюк, стосувалися і слідства по «справі Ганни Воробей». У зв’язку з тим, що начальника Головного слідчого управління МВС призначає Президент, то Волинська правозахисна група вважає, що бездіяльність обласної державної адміністрації щодо резонансної кримінальної справи знищує авторитет Президента на Волині.
За словами пана Нікітюка, Апеляційний суд повинен був дати оправдальний вирок, а не відправляти справу на дорозслідування. «Ми будемо виходити на РНБО, на Президента, на Верховну Раду. Ми доб’ємся, щоб сюди приїхав комітет (парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності – «ВН»)», – зазначив голова Ради громадських організацій з прав людини.
«Повинен з посади піти начальник слідства міста Луцька, прокурор міста Луцька (на цьому Микола Нікітюк особливо наголошував - «ВН») за своїм власним бажанням, суддя Луцького міськрайонного суду Клок... Ці люди повинні піти з посади за власним бажанням», – сказав пан Нікітюк. Він також вважає, що голова Волинської облдержадміністрації повинен звернутися до Президента з проханням призначити незалежну комісію РНБО, юристів, Міністерства юстиції з перевірки діяльності слідства в області.
Також волинські правозахисники мали спрямувати до пана Романюка відповідну заяву щодо  «справи Воробей».
Довідково:
«Волинські Новини» та інші ЗМІ області неодноразово повідомляли про події навколо кримінальної справи, порушеної проти Ганни Воробей, Ігоря Зеленяка та Віталія Репецького.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Colonel Показати IP 10 Грудня 2008 10:57
Тільки дякуючи правозахисникам так звані "стражі закону" хоч трохи утримуються від повного беззаконня. З відома і повного благословіння керівництва по надуманим причинам порушуються кримінальні справи з однією єдиною метою - збити "бобло". І по тій же причині закривається явний кримінал. Такої гидоти не було навіть в пріснопамятні часи 95% кримінальних злочинців в державі - менти.
Colonel Показати IP 10 Грудня 2008 11:22
Чому тільки начальник слідства? Вони з начальником міськвідділу одним миром мазані і працюють на один карман.
Віт Показати IP 10 Грудня 2008 11:29
Прикриваючись погонами, державною службою займаються рекетом, вимаганням , з дозволу і благословіння міліцейських генералів та полковників, яким платять "мзду" за кожну закриту кримінальну справу. Абож відкриту ,по надуманим причинам, щоб збити "бобло" А відносно зарплат та соціального захисту вони у них і так в рази більші як у всього населення України, за невеликим винятком. Вихід на пенсію у 40- 45 років всім без винятку включаючи бухгалтерів, кадровиків та інших кабінетних щурів. Розмір пенсії в 3 рази більший за зарплату ,збільшений шляхом всіляких махінацій , включаючи отримання бухгалтерами та іже з ними ,статусу учасників бойових дій в мирний час, буцімто за участь в складі груп по розмінуванню ( для чого там бухгалтер чи кадровик???). Знаючи що ніхто крім самих себе перевіряти не буде. Страшне те що ці злочини давно набули системного характеру і прихід Луценка абсолютно нічого не змінив, скоріше навпаки.
Союзник Показати IP 10 Грудня 2008 13:36
Миколо, якби не ваша правозахисна група, то можна було б дійсно повірити у прокурорсько-судовий беспрєдєл і диктатуру, а так всі бачать, що вони лише дрібязкові нечистоплотні крутелики, які навіть чесно не можуть визнати власних помилок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus