USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські письменники віддаватимуть 80% своєї праці бібліотекам?

20 Лютого 2009 13:47
У 2009 році автор отримуватиме одну п’яту своїх книг. Так сформульоване одне із положень проекту «Про раду з питань книговидання», яке озвучив начальник головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації Юрій Вербич на засіданні ради з питань видавничої справи, – 20 лютого повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів Юрій Вербич, рада з питань видавничої справи буде перейменована у раду з питань книгодрукування. Також у новому проекті «Про раду з питань книговидання» внесено чисельні зміни у порядок роботи цього органу. Для прикладу, авторські матеріали будуть анонімно оцінюватись членами ради за десятибальною шкалою. Перевагу у державному фінансуванні матимуть ті автори, які набрали найбільшу кількість балів. Також змінено систему оплати за видавництво книг.
 
Однак найбільшу дискусію спричинило положення про розподіл тиражу між автором та бібліотеками. Згідно з новим проектом, у 2009 році волинські автори, які видаватимуться за державні кошти, отримуватимуть лише 20% від загального тиражу. Решту – передаватимуть у фонди бібліотек області. Тоді як минулоріч друковану продукцію ділили навпіл.
 
Ця інформація викликала чисельні незадоволення з боку представників видавництв. Однак заступник голови ради Ніна Горик зауважила, що проект ще підлягає корегуванню. Тому кожен член органу може у тижневий термін письмово або у телефонному режимі висловити свої пропозиції та зауваження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus