USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські роботодавці «тиснутимуть» на працівників, щоб ті віддавали кредити?

12 Серпня 2009 16:07
Голова правління Волинського обласного об\'єднання організацій роботодавців Володимир Цибульський вважає, що проблему неповернення кредитів банкам спричинила безвідповідальність позичальників. Про це він розповів під час наради у ОДА з питань діяльності банківських установ Волинської області та покращення взаємодії суб’єктів фінансово-кредитних відносин, – інформує 12 серпня репортер «Волинських Новин».
 
Пан Цибульський розповів, що «з’явилися перші ознаки стабілізації економічної ситуації в країнах Західної Європі». Там із вересня-жовтня передбачається незначний ріст економіки. Так, на підприємстві «СКФ Україна», яке очолює Володимир Цибульський, вперше за останні півтора року виросли замовлення від західноєвропейських споживачів на 4-й квартал цього року. За словами пана Цибульського, Західна Європа уникнула проблем у економіці, зберігши банківську систему.
 
«Без стабілізації ситуації в банківській сфері ми проблем економіки не вирішимо», - вважає пан Цибульський. Проте банки потребують підтримки і взаємодії з усіма інститутами держави для вирішення цих проблем.
 
«Так склалося історично, що наші люди і ми недостатньо відповідальні у своїх діях. І люди – позичальники, в даному випадку, не тільки фізичні особи, а й окремі керівники підприємств, особливо у малому та середньому бізнесі невідповідально підходили до питань кредитування», - каже він.
 
На думку пана Цибульського, в західноєвропейських країнах «кожен підприємець, кожен власник і фізична особа знає, що за себе особисто відповідає він. Що не буде за нього Прем’єр-міністр вирішувати його проблеми чи Президент».
 
Володимир Цибульський вважає: «У цій ситуації керівники банків абсолютно правильно ставлять питання». На його думку, інститути держави, такі як суд, виконавча служба, органи внутрішніх справ повинні зайняти в цьому питанні державницьку позицію і виходити з інтересів банківської системи. При цьому вони «не повинні враховувати проблеми кожного окремого позичальника».
 
Керівник об’єднання роботодавців запропонував використати «не зовсім законний» інструмент впливу на боржників-фізичних осіб. «Якщо зокрема наші працівники є недобросовісні позичальники - я, як керівник, можу вас завірити, що ми у випадку отримання такої інформації по конкретних людях також використаємо наші можливості… Я не можу гарантувати, що всі власники чи всі директори готові до співпраці, але принаймні тих керівників, які входять у об’єднання роботодавців, ми попросимо і запросимо, щоб вони взяли участь у такій співпраці», - запевнив керівників філій 4-х банків на Волині пан Цибульський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus