USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські роботодавці звітуватимуть перед центрами зайнятості з Маямі за допомогою ноутбуків?

31 Липня 2009 16:23
У волинських органах служби зайнятості запровадили систему електронної звітності для підприємств. Про новинку йшлося сьогодні, 31 липня, під час прес-конференції, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповіла перший заступник директора обласного центру зайнятості Світлана Мишковець, впровадження електронної звітності – це нове в наданні послуг роботодавцям. «Коли ми говорили про запровадження електронних ключів, то роботодавці наголошували, що не мають Інтернету», – зазначила пані Мишковець. Наразі ж, додала вона, в кожному центрі зайнятості до послуг працедавця є спеціальний комп’ютер, підключений до всесвітньої мережі. Окрім того, в разі потреби консультації готові надати фахівці центру. «Роботодавці всякі бувають. Хтось поїде на Маямі відпочивати з ноутбуком і звідти буде надсилати звітність», – зауважила Світлана Мишковець.
Перший заступник директора ОЦЗ розповіла, що електронна звітність запроваджується, аби зокрема уникнути черг.
Натомість начальник відділу організації надання послуг роботодавцям ОЦЗ Руслана Клімова додала: «Наша служба – одна з перших державних структур, яка надала можливість надсилати звітність в електронному вигляді. Служба зайнятості створила на власній базі акредитаційний центр сертифікації ключів».
Власне, наразі вже майже 2,2 тисячі працедавців виявили бажання подавати звітність в електронному вигляді. Понад 1,9 тисячі із них вже одержали потрібну документацію на отримання ключа електронного підпису. Мають можливість подавати статистичну та фінансову звітність до базових центрів зайнятості 236 роботодавців Волині.
Директор Луцького міського центру зайнятості Едуард Неймарк зауважив, що інформація передається закритими каналами, які погоджені СБУ та іншими контролюючими структурами. Ці канали мають рівень захисту не гірший, аніж банківські системи грошових переказів, – зізнався пан Неймарк.
У службі зайнятості готові і до технічних збоїв. Бази даних електронної звітності архівуються щовечора.
Довідково:
Система електронної звітності дозволяє самостійно створювати, зберігати обробляти, використовувати, знищувати та подавати звіти в електронному вигляді, одержувати квитанції про подання звітів в електронному вигляді до робочих органів виконавчої дирекції Фонду ЗДССВБ.
Сам процес подачі звітності в електронному форматі працедавець контролює за допомогою електронного цифрового підпису (ЦЕП). ЦЕП – це вид електронного підпису, отриманого за результатом криптографічного перетворення набору електронних даних, який додається до цього набору або логічно з ним поєднується і дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікувати роботодавця. Електронний цифровий підпис накладається за допомогою особистого ключа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Назар Правда Показати IP 31 Липня 2009 16:34
Дуже рульний заголовок РЕСПЕКТ
Анонімдер Показати IP 3 Серпня 2009 09:30
Краще би роботу безробітним шукали, а не думали як побільше звітів стянути...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus