USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські рятувальники перевірили місця відпочинку на водних об’єктах Шацького району

1 Червня 2009 11:57
Напередодні купального сезону співробітники Державної інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки ГУ МНС України в Волинській області провели планові перевірки місць масового відпочинку людей на водних об’єктах Шацького району щодо їх готовності до початку купального сезону, виконання Правил охорони життя людей на водних об’єктах України та з питань цивільного захисту, – 1 червня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує центр пропаганди ГУ МНС України у Волинській області, перевірили 59 баз відпочинку в урочищі Гряда, 4 бази на озері Пісочне та 7 баз в селі Світязь. Водолази обласної пошуково-рятувальної служби обстежили дно акваторії на наявність небезпечних предметів.
Як повідомив начальник Державної інспекції ЦЗ та ТБ ГУ МНС України в області Руслан Яручик, за результатами перевірок вручили приписи про усунення порушень, виявлених під час перевірки, у яких запропонували заходи щодо створення рятувальних постів, забезпечення їх необхідним рятувальним майном та документацією, проходження рятувальниками спеціальної підготовки, обстеження і очищення від сторонніх предметів дна акваторії, відведеного для купання людей, встановлення попереджувальних знаків, розміщення на видних місцях інформації щодо попередження нещасних випадків на воді, укладання договорів на обслуговування з державною аварійно-рятувальною службою на період масового відпочинку людей.
Окремо рятувальники перевірили оснащення наявних рятувальних постів. У зоні відпочинку урочища Гряда рятувальний пост обладнаний рятувальними кругами, жилетами, човнами, буями, є стенд з правилами надання допомоги потопаючим. На жаль, цей пост дотепер єдиний на всю зону відпочинку.
Згідно із Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України, рятувальних постів на території пляжів Гряди, що довжиною сягає до двох кілометрів, повинно бути не менше п’яти, тобто, на кожні 300 метрів водної акваторії.
«На період купального сезону у 2009 році в місцях масового відпочинку людей на водних об’єктах Шацького району планується функціонування 10 рятувальних постів з постійним чергуванням рятувальників. Це на 3 пости більше, аніж минулого сезону», – зауважив Руслан Яручик.
Під час перевірок представники МНС пропонували адміністрації баз пропозиції по створенню на їх пляжах рятувальних постів. Звісно, це питання сумління керівників та фінансів. Та все ж, на переконання рятувальників, гроші необхідно вкладати не тільки у покращення комфорту відпочиваючих, а й у їхню безпеку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus