USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські рятувальники співпрацюють з Євросоюзом

23 Вересня 2008 11:09

У рамках розвитку програми добросусідства Єврорегіону «Буг» (Україна-Польща-Білорусія) волинські рятувальники та добровольці-пожежники , брали участь у робочій зустрічі між Брестським обласним управлінням МНС Республіки Білорусія, Підляського та Люблінського воєводств Республіки Польща. Про це 23 вересня повідомляють «Волинські Новини».

За інформацією центру пропаганди ГУ МНС у Волинській області, під час зустрічі обговорили план першочергових дій рятувальників цих прикордонних регіонів, як партнерів з реалізації багаточисельних громадських заходів проекту «Вдосконалення системи громадської участі у запобіганні та ліквідації екологічних катастроф в Єврорегіоні «Буг».
Цей проект, розроблений Брестським управлінням МНС Білорусії, отримав позитивну оцінку спеціального уповноваженого органу Євросоюзу і стартував 25 липня цього року. За кошти Європейського фонду TASIS у місті Брест передбачене будівництво міжнародного навчального центру юних рятівників-пожежників з сучасною навчально-тренувальною базою. Через два роки тут проводитимуться конференції, змагання та фестивалі молодіжних та громадських організацій України, Польщі та Білорусії, щоб підвищити рівень знань молоді з основ безпеки життєдіяльності та здорового способу життя, прищеплення дітям поважного ставлення до професії рятувальника.
Головне управління МНС у Волинській області вже два роки тісно співпрацює з білоруськими колегами. Дружина юних пожежників Волинської області брала участь у Першому злеті учнів профільних класів системи МНС Брестської області, а команда Брестської молодіжної громадської організації юних пожежників-рятівників влітку цього року брала участь в обласному етапі XIV Всеукраїнського Фестивалю ДЮП і мала змогу два дні відпочити на березі річки Турія в однойменному санаторії, розташованому у лісі на Ковельщині.
У грудні 2006 року представники Брестського обласного управління МНС брали участь в семінар-нараді, присвяченій обміну досвідом щодо організації навчання населення правил безпеки життєдіяльності та порядку дій на випадок надзвичайних ситуацій на базі Волинської обласної виставки цивільного захисту населення ГУ МНС України в області. Тож волинські МНС-ники відразу відгукнулись на пропозицію брестських колег стати їх діловими партнерами у реалізації цього масштабного проекту з виховання майбутніх рятувальників.
Під час робочої зустрічі опрацювали понад два десятки питань і визначили плани дій кожного з партнерів на найближчі місяці. Це, зокрема, підготовка матеріалів у засоби масової інформації про заходи у рамках спільної реалізації міжнародного проекту, проведення громадських заходів з навчання молоді та дорослих правил безпеки життєдіяльності, розробка веб-сайту юних рятівників-пожежників Єврорегіона «Буг», розробка методичних матеріалів та листівок з підвищення рівня обізнаності громадян з правилами дій на випадок надзвичайних ситуацій, підготовка сценаріїв заходів у рамках молодіжного руху ДЮП, розробка методики екологічного моніторингу в області.
Важливо, що фінансування виготовлення матеріалів з тематики основ безпеки життєдіяльності, спрямованих на запобігання і ліквідацію надзвичайних ситуацій і екологічних катастроф транскордонного характеру здійснюватиметься за кошти Євросоюзу, а розповсюджуватись серед мешканців та громадських організацій Волинської, Брестської областей та прикордонних регіонів республіки Польща.
У рамках проекту заплановані навчальна поїздка учасників робочої групи в Підляське воєводство Польщі для вивчення досвіду роботи з волонтерськими об’єднаннями та добровільними формуваннями, що проводять роботу з попередження надзвичайних ситуацій, ряд семінарів-тренінгів у найбільш пожежонебезпечних районах Брещини для населення та громадськості по організації діяльності добровільних організацій, створення низки відеороликів соціального спрямування, щоб звернути увагу населення до проблем забезпечення безпеки життєдіяльності за допомогою телебачення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus