USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські стражі закону – поза контролем?

25 Липня 2008 16:35
Над прокуратурою потрібно встановити контроль громадськості. Таку думку висловив депутат Луцької міської ради Микола Нікітюк під час зустрічі з громадськими організаціями і ЗМІ «Громадський контроль за діяльністю депутатів». Про це 25 липня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Однією з причин такого рішення послугував той факт, що, як зазначив депутат, прокуратура зовсім не опікується громадянами. Так, за 2007 рік до цього органу від луцьких громадян надійшло 349 скарг, однак лише десять із них розглянули. Решту, за словами Миколи Нікітюка, визнали безпідставними. За перший же квартал цього року було нараховано 91звернення до стражів закону, і, за їхньою оцінкою, тільки одна скарга мала підстави.
 
«Сьогодні прокуратура поза контролем», – заявив пан Нікітюк. Якщо громадськість більш-менш може спостерігати за діяльністю депутатів місцевої влади, зазначив депутат, то військові служби, міліція та прокуратура є інформаційно недоступними.
 «Є певна солідарність між прокуратурою, міліцією і судами», – висловив свою думку на цю проблему голова Волинської правозахисної групи Степан Василюк і додав: «Якби посадові особи відповідних органів були впевнені у правомірності їхньої діяльності, тоді вони б і давали відкриту інформацію».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus