USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинські міліціонери будують православний храм. ФОТО

12 Серпня 2013 21:03
Волинські правоохоронці заклали Наріжний камінь під будівництво Храму на території Волинського училища професійної підготовки працівників міліції. Про це повідомили в прес-службі УМВС Волинської області.


В училищі проходять першопочаткову підготовку щойно призначені на службу стражі Закону. Тут вони протягом шести місяців здобувають необхідні для кожного міліціонера знання. Керівництво міліції Волині та безпосередньо училища вирішили збудувати на території закладу місце для духовного розвитку молодого покоління правоохоронців. Храм, куди зможуть прийти і помолитися курсанти та викладачі.

На урочисте закладання Наріжного каменю приїхали священнослужителі Волинської єпархії та Ківерцівського району. Вони привезли з собою ікону Почаївської Богоматері, яка у рамках святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі перебуває на теренах Волинської області.

Варто зазначити, що ікона Богородиці минулого разу була на Волині у 1993 році, саме тоді було засновано училище. Тепер самі вищі сили привели святиню для благословення у будівництві Храму.

Святі отці з благословення Митрополита Луцького й Волинського звершили чин освячення місця закладення Наріжного каменю та встановлення хреста. Було прочитано Молитву до Святого благовірного князя Олександра Невського, чиє ім’я буде носити збудований Храм. Молитву урочисто помістили у капсулу, яку заклали до фундаменту святині.

Начальник Волинського училища професійної підготовки працівників міліції полковник міліції Олександр Євлошевський сподівається, що з благословення вищих сил вдасться збудувати Храм Св. князя Олександра Невського до 20-річниці річниці створення училища міліції, яка припадає на 30 жовтня цього року.

- Я обіцяю допомогти у будівництві святині, адже збудувати Храм, до якого зможуть приходити та молитися наші працівники міліції, просити допомоги та здоров’я близьким і рідним – це добра справа, - наголосив начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Терещук.

Після закладення Каменю заснування усі присутні мали змогу підійти до ікони Почаївської Богоматері та попросити у святої усе, що бажали. Також напередодні святиня була завезена до уже збудованого Храму Св. Георгія Побідоносця, що на території обласного управління внутрішніх справ, до якого приходили віряни та міліціонери, щоб звернутися до Святої Богородиці.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 12 Серпня 2013 20:22
Українська міліція та іноземна церква. Що спільного ?
А що каже Основний Закон? Показати IP 12 Серпня 2013 22:47
Відповідно до частини третьої статті 35 Конституції України церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа — від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова. Міліція в Україні - державний озброєний орган виконавчої влади, який захищає життя, здоров'я, права і свободи громадян, власність, природне середовище, інтереси суспільства і держави від протиправних посягань. Міліція - це єдина система органів, яка входить до структури Міністерства внутрішніх справ України. Правовою основою діяльності міліції є: Конституція України. То що ми бачимо в даному випадку? Всупереч Конституції державний орган на Волині, що носить статус правоохоронного, в закладі освіти відкриває релігійний храм однієї з багатьох конфесій, що законно функціонують не лише в області, а й в Україні. Що робити в такому разі міліціонерам атеїстам, римо-та грекокатоликам, вірним УПЦ КП, УАПЦ, мусульманам чи іудеям? Чому державні службовці грубо порушують ОСНОВНИЙ ЗАКОН ДЕРЖАВИ?
правда Показати IP 13 Серпня 2013 00:00
правду щиру правду пишете, бо шо ті шо ті - м***ли!
Михайло Показати IP 13 Серпня 2013 01:26
Слава Богу буде де замолювати гріхи міліціянтам
Микола Показати IP 13 Серпня 2013 09:11
Прихильники Київськиого патріархату можуть піти в собор на михаїла помолитись.
Галина до Микола Показати IP 13 Серпня 2013 10:05
Тепер дрижакам набагато простіше буде і спокійніше на душі. Гріхи на місті піп відпускати буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus