USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Волинські ветеринари опинилися під прицілом Антимонопольного комітету

27 Лютого 2009 16:31
Волинське відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало дві волинські райлікарні ветеринарної медицини за «зловживання монопольним становищем». Про це повідомляють «Волинські Новини».
Зокрема антимонопольники оштрафували Ківерцівську райлікарню ветмедицини на 1,5 тисячі гривень за зловживання монопольним становищем. Так, ветлікарня встановила економічно необґрунтовані тарифи на послуги ветеринарно-санітарного огляду вантажів з продукцією тваринного походження. А також – на послуги з видачі ветеринарних свідоцтв двох форм. У ході розгляду справи ветлікарня знизила у півтора рази тарифи на послуги за видачу ветеринарних свідоцтв.
Окрім того, під роздачу потрапила і Старовижівська районна держлікарня ветеринарної медицини. Їй за зловживання монопольним становищем доведетьсь заплатити тисячу гривень.
Загалом Волинське облвідділення АМКУ рекомендувало десяти районним лікарням ветеринарної медицини вжити заходів щодо запобігання вчиненню порушень конкуренційного законодавства. Тож на його вимогу ветлікарні припинили 25 порушень конкуренційного законодавства, що мали ознаки зловживання монопольним становищем на ринках обов’язкових ветеринарних послуг. Внаслідок цього ветлікарні знизили тарифи на 4,5%-71,5% на послуги з видачі ветеринарних документів.
Однак під прицілом антимонопольників виявилися не лише ветеринари, а й перевізники. Волинське відділення АМКУ припинило дії з ознаками зловживання монопольним становищем з боку 5 приватних перевізників. Вони послухалися рекомендацій АМКУ і почали застосовувати тарифи, затверджені Волинською ОДА, - інформує офіційний сайт АМКУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus