USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Волинські ветеринари відмовилися від вакцини проти лейкозу

4 Листопада 2008 16:59
Якщо за кордоном тварини, заражені лейкозом, підлягають забою, то в Україні вже є експериментальна вакцина, яка запобігає цій хронічній хворобі. Необхідність застосування препарату в господарствах Волині розглядали ветеринари краю під час наради в управлінні ветмедицини області, – повідомляє 4 листопада репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів директор НВ ТОВ «Лейконад» Григорій Добросол, вакцину «Лейкопол» сьогодні використовують понад 300 господарств п’ятнадцяти областей. Однак вона досі є експериментальною, оскільки не пройшла реєстрації. Та, за словами пана Добросола, таке експериментальне вакцинування проходить не безкоштовно. Вартість однієї дози – 10 гривень.  Препарат потрібно вводити тричі на день протягом двох тижнів.
 
Однак волинські ветеринари не бачать потреби у закупівлі вакцини через дві причини. Однією з них, звичайно, є додаткові витрати. А друга полягає в тому, що група ризику вакцини становить 17%, а лейкозних тварин в області – усього один відсоток. «У нас і без того усі господарства області практично оздоровленні», – сказав начальник управління ветеринарної медицини у Волинській області Богдан Лозинський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus