USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Волинські водії за порушення платитимуть громадськими роботами

25 Лютого 2009 13:28

Вже три місяці діють зміни в законодавстві про порушення правил дорожнього руху. Про це 25 лютого повідомляють «Волинські Новини».

З 17 листопада введені в дію не лише штрафи, а й з’явилися нові різновиди адміністративних робіт – так звані громадські роботи (до 60-ти годин), адмінарешт (5-15 діб) та позбавлення права керування транспортними засобами з оплатним вилученням транспорту.
Тобто тепер порушник, у вільний від роботи чи навчання час повинен буде виконувати безоплатні суспільно  корисні  роботи. Призначатимуться вони судом на строк від 20 до 60 годин. Але працювати змусять не більш як чотири години на день.
Як інформує Інспектор УДАІ УМВСкапітан міліції Валентина Вітер, громадські роботи не виконуватимуть інваліди І або ІІ групи,  вагітні  жінки,  жінки, що старші 55 років та чоловіки, що старші 60 років.
За окремі порушення Правил дорожнього руху застосовуватиметься стягнення у вигляді адмінарешту. Таке покарання чекає на тих, хто повторно користується несправним транспортним засобом, у тому числі таким, що здійснює перевезення пасажирів; тих, хто хильнув перед поїздкою чарчину, прийняв лікарські препарати, що знижують увагу та швидкість реакції, або вжив наркотики.
Адмінарешт загрожуватиме і тим, хто залишив місце ДТП; тим, хто порушив правила і спричинив аварійну ситуацію чи пошкодив інші транспортні засоби, вантажі, автомобільні дороги, вулиці, залізничні переїзди чи інше майно; а також тим, хто ухилявся від відбування громадських робіт.
Згідно з статистичними даними Управління ДАІ , до суду за 2009 рік станом на 24 лютого по Волинській області було направлено 687 протоколів, за керування в нетверезому стані. Всі документи Державтоінспекція відправила до суду. А от міру покарання – штраф чи призначення громадських робіт вирішує вже Феміда.
Найбільше позбавлених права керування водіїв з початку вступу в дію нового законодавства – в обласному центрі (37) , далі Ковельський район (21) та міста Нововолинськ (19).
Щодо прийняття судами рішень за порушення ПДР, то з 17 листопада всього по області було позбавлено права керування – 151 водія,  сім чоловік – відбували адмінарешт, у двох випадках – оплатне вилучення транспортного засобу ( Горохівський та Іваничівський райони).
Контроль за громадськими роботами веде Департамент виконання покарань. Також необхідно вчасно сплачувати накладені штрафи за скоєні порушення ПДР, якщо через 15 днів копію квитанції про сплату не предявити в органи ДАІ по місцю проживання, то повідомлення піде на виконавчу службу, а власник автомобіля тим часом не зможе виконати будь-яких дій  зі своім авто чи то в реєстраційних підрозділах чи при  проходженні  техогляду.
Кількість годин, які людина має відпрацювати за недисцинованість, залежить від важкості правопорушення. Найбільше попрацювати доведеться тим, кого повторно спіймали за керування в стані спяніння. Водію загрожує позбавлення права керування на термін від 2 до 3 років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, або громадські роботи на термін від 50 до 60 годин, чи адміністративний арешт від 10 до 15 діб.
А от за порушення, що спричинили створення аварійної ситуації, – штраф від 170 до 255 гривень або громадські роботи  від 20 до 40 годин. Це найменший термін громадських робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Олешкевич Показати IP 25 Лютого 2009 15:23
Досить непогане рішення в умовах економічонї кризи, що панує в країні. Не хочеш заплатити - відпрацюй.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus