USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські ЗМІ живуть грипом і виборами. ОГЛЯД ПРЕСИ

5 Листопада 2009 13:45
Нечасто газети відводять так багато своєї площі одній темі.  От і сьогоднішні волинські періодичні видання, звісно, найбільше обговорюють «свинячий» грип, - повідомляють «Волинські новини».
До речі, це перший вихід волинських газет, відколи стало відомо про наявність небезпечного вірусу в Україні, тому й увага до проблеми така пильна. Хоча «Волинь-нова» питання грипу піднімає уже в третьому номері (відповідні публікації з’явилися ще у суботньому та вівторковому випусках).
Автори матеріалів у волинських газетах намагаються знайти відповіді на запитання, які сьогодні найбільше цікавлять людей: як вберегтися від нещадного вірусу, чи правду нам каже влада, якщо ні – то чому вона бреше, чи справді це вірус саме «свинячого» вірусу, чи є він на Волині.
Найбільше ж уваги – питанню профілактики. Тут – поради на всякий смак. Скажімо, газета «Віче» надрукувала рекомендації харківського лікаря Євгена Комаровського. Відомий ескулап радить не зважати, свинячий це грип чи слонячий. Важливо пам’ятати, стверджує він, що це вірус, а звідси – й конкретні дії. Комаровський, йдеться у газеті, радить стежити за станом слизових оболонок у верхніх дихальних шляхах, аби вони не пересихали та не порушувалася робота місцевого імунітету.
А от «Луцький замок» пише, що профілактикою грипу займатися вже пізно. Однак зараз зайвим не буде почистити організм від шлаків. Фітотерапевт Борис Скачко радить захищати «вхідні ворота» інфекції – ніс, змащуючи його слизову оболонку оксоліновою маззю. Також газета наводить міркування лікаря з приводу того, як збагатити організм вітамінами А та С, які дуже важливі, на його думку, в ситуації, що склалася.
У газеті «Вісник+К» – рецепти від народного лікаря та поради традиційної медицини.
Тема виборів президента у сьогоднішній ситуації навряд чи хвилює пересічних українців. Але от політиків – ще й як. Доказ цьому – політичні матеріали у сьогоднішніх волинських газетах. І розповідають у них наші державні мужі аж ніяк не про епідеміологічну ситуацію. У газетах так і пахне майбутніми виборами: «Він не відступить» (як Віктор Ющенко отримував посвідчення кандидата в президенти), «Хто має шанси стати наступним президентом України» («Віче-інформ»), «Єдиний центр закликає кандидатів-демократів об’єднатися», «Ліки від популізму» («Вісник+К»), «Арсеній Яценюк вказав на «новий курс», «Між Януковичем і Тимошенко Україна обере... Ющенка» («Волинь-нова») тощо. Цікаво, що серед облич політиків у сьогоднішній волинській пресі переважає обличчя чинного президента.
Життя під час грипу не завмерло. Виявляється, як і раніше, у нас порушують закони, затримують маніяків, нарікають на кризу, займаються спортом і навіть одружуються.
Про оновлення унікальної ікони Холмської Божої Матері волинським художником-реставратором Анатолієм Квасюком пише тижневик «Аверс-прес». Виявляється, презентація уже реставрованої пам’ятки мала відбутися 4–5 листопада, але зашкодили карантинні заходи. Кореспондент дізнавався у відомого волинського художника-реставратора про секрети його професійної майстерності та про його титанічну працю над іконою Холмської Божої Матері зокрема.  
Свою оцінку проблемі азартних ігор дає священик Свято-Покровської церкви Луцька у публікації, поміщеній в газеті «Вісник+К». «Здається, що різноманітні казино та зали ігрових авоматів, буквально заполонивши нашу країну за останні роки, запустили свої щупальця у саму душу людини, щоб позбавити страху Божого та елементарного почуття  обов’язку перед сім’єю, вирвти із суспільства тих, кого не зумів побороти алкоголь», – пише отець Олександр Федчук і висловлює надію, що «незабаром люди перестануть під час сповіді говорити про азартні ігри».
А газета «Відомості», традиційно вірна лейтмотиву «У Луцьку – не по-людськи» розповідає цього разу про луцький «еліта-центр». Йдеться про спорудження багатоповерхівки на вулиці Липинського, 4, забудовником ЗАТ «Західпромбуд». 118 волинян вклали гроші у це незавершене будівництво, а тепер почули, що проти забудовника порушено справу про банкрутство.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus