USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинській ОДА закидають використання подвійних стандартів

16 Лютого 2016 17:46
Подвійними стандартами в інформаційній сфері називають депутати облради позицію Волинської облдержадміністрації щодо фінансування газет з обласного бюджету.

Про це йшлося під час розгляду Обласної програми розвитку медіа-простору Волині та реалізації державної інформаційної політики на 2016 – 2020 роки у рамках другого пленарного засідання другої сесії облради сьомого скликання 10 лютого. Депутати піднімали питання доцільності виділення коштів з обласного бюджету газеті «Волинь-Нова».

Начальник відділу інформаційної політики облдержадміністрації Світлана Головачук повідомила, що співзасновником газети «Волинь-Нова» є обласна рада, тож щороку газеті виділяють цільову дотацію, яка має чітке цільове призначення – на оплату друкарських послуг та купівлю паперу. Раніше 150 тисяч гривень на рік виділяли також для «Волинської газети», співзасновником якої була облдержадміністрація. З її слів, 12 листопада 2015 року розпорядженням голови ОДА прийняте рішення про вихід облдержадміністрації з числа співзасновників «Волинської газети». Посадовець визнала, що питання можна тлумачити двояко, але облдержадміністрація наполягає на тому, що вийшла з числа співзасновників.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик зауважив, що така позиція свідчить про подвійні стандарти в інформаційній сфері виконавчого органу влади Волині. Так, коли стояло питання щодо виділення дотації газети «Волинь-Нова», посадовець аргументувала це тим, що облрада є співзасновником газети і відповідно до законодавства зобов’язана передбачати для неї кошти. Водночас щодо «Волинської газети» пролунала теза, що коштів для неї не виділятимуть, тому що ОДА більше не є співзасновником. Олександр Пирожик зауважив, що зборів співзасновників, як йому відомо, не відбулося. Отже, мовляв, починаються закулісні ігри, коли кожен приймає рішення сам по собі і газета опиняється в стані невизначеності. На його думку, таких подвійних стандартів не повинно бути в інформаційній сфері – потрібно прийняти єдині критерії для всіх.


Депутат Сергій Слабенко зауважив, що існує спір щодо доцільності фінансування газети. Водночас, невідомо, чи може вважатися заява про вихід зі складу співзасновників актом юридичної дії, який засвідчує зміну статутних документів. Так, є певна процедура для виключення зі складу співзасновників і лише після внесення змін до державного реєстру відбувається остаточне розуміння того, хто є засновником юридичної особи. Депутат пропонував заслухати інформацію головного редактора видання.


Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що від часу прийняття рішення минуло достатньо часу для того, щоб «Волинська газета» оскаржила рішення. Він розповів, що рішення пройшло через управління юстиції та досі не було оскаржене. З його слів, у «Волинської газети» досі є право оскаржити це рішення. Посадовець повідомив, що у зв’язку із законом про роздержавлення ЗМІ, ОДА ухвалила рішення про вихід з числа співзасновників. Цим адміністрація зняла з себе відповідальність за виділення коштів з обласного бюджету цій газеті. З його слів, газета «Волинь-Нова» теж прийняла рішення про роздержавлення та, очевидно, звертатиметься в облраду з проханням вийти зі співзасновників газети. Відтоді облрада не матиме обов’язку щороку сплачувати кошти з обласного бюджету цій газеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 16 Лютого 2016 17:53
З такою командою коли один п'яний а другий некомпетентний в тих газетах їм немає про що писати більше от і вийшли з фінансування
ЗМІй Показати IP 16 Лютого 2016 19:16
Данилюк зі своєю "газетою" тільки і може за рахунок бюджету існувати, а попрацювати, попахати не пробував? По життю попрохач! Нацюцькав Пирожика і спостерігає з кущів :)
Бідняк Показати IP 16 Лютого 2016 19:59
Яке фінансування газет? Позор. Це явний підкуп владою журналістів. А ті нехай рот не роздявляють і пишуть так, щоб їх газети читали.
Кірик Показати IP 16 Лютого 2016 20:57
А Пирожик зажигав на 50-річчі в Данилюка, от і тащить його.
Чмир Показати IP 17 Лютого 2016 06:59
Пирожик сам журналіст, але пропонує газеткам державну допомогу. У нього - потрійний стандарт. Чи тричі потрійний, він давно заплутався в своїх стандартах. А ще варто подивитися на опохмелілу пику, то зразу все прояснюється. А щодо Згоранця (засранця), то цей випускник педучилища знищив одну з кращих колись в Україні обласних газет, оточив себе кумами, шваграми, блядями і сватами, то чого йому треба від держави? Буханів в спину?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus