USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Волинська газета» заявляє: Гунчик – творець «медіапорожнечі» на Волині

2 Травня 2016 12:12
Редакція «Волинської газети» не випустить черговий номер 5 травня на знак протесту проти придушення свободи слова.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті видання.

«У знак солідарності із Савіком Шустером у його боротьбі з режимом придушення свободи слова «Волинська газета» 28 квітня цього року заявила про те, що 5 травня, в день совєтського «Дня преси», її черговий номер у світ не вийде. Тим паче, що в справі боротьби з журналістами волинський губернатор та один із співзасновників газети Володимир Гунчик – справжній піонер усіх процесів!», - йдеться у повідомленні.

Редакційний колектив заявив про свою солідарну позицію з Савіком Шустером, який виявився незручним Президентові України Петру Порошенку.

«Якщо в Києві тільки зараз додумалися позбавити права на роботу популярного телеведучого та творця програми «Свобода слова» Савіка Шустера, то волинський губернатор уже давно виступає в ролі посадовця, при якому в області виникає медіапорожнеча. Щось подібне відбувалося лише тоді, коли тут керував генерал Анатолій Француз. Але Володимир Гунчик може «похвалитися» більшим «рейтингом»: за час його правління на Волині знищено газети «Віче-інформ», «Телерадіогазету», «Хроніки Любарта»… А 28 квітня був змушений заявити про припинення випуску видання колектив «Слова Волині».

«Волинська газета» – єдине видання області, яке тісно співпрацює з програмою «Шустер.Live». Тому в єдино можливий для нас спосіб підставляємо своє плече підтримки київським журналістам та нашим побратимам із усієї України та окупованого Криму: реальним виявом цього стане невихід у світ «Волинської газети» у четвер 5 травня 2016 р., у день, коли в тоталітарній совєтській державі «святкували» «день преси», - йдеться у повідомленні.

Нагадуємо: 5 листопада 2015 р. колектив «Волинської газети» опублікував статтю під заголовком «Газета без Гунчика», в якому чітко вмотивував свою категоричну незгоду з діяльністю (бездіяльністю) одного зі співзасновників в особі тов. Гунчика, що загрожувало журналістам моральним і матеріальним знищенням та фактичною ліквідацією видання, яке випустило у світ понад 1000 номерів і яке на ринку друкованих мас-медіа функціонує з 1995 р. Журналісти також підтвердили своє прагнення, висловлене в серпні минулого року, щодо роздержавлення видання на основі чинного законодавства, про що було повідомлено в офіційному зверненні на адресу Президента України Петра Порошенка.

Реакція не забарилася. Того ж дня на офіційному порталі облдержадміністрації не тільки опублікували версію влади щодо цих подій, але й озвучили пряму погрозу – вийти зі складу співзасновників.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОНФЛІКТ ГОЛОВИ ОДА ТА «ВОЛИНСЬКОЇ ГАЗЕТИ» ТРИВАЄ

Для чого це було зроблено руками начальника відділу інформаційної політики Світлани Головачук? Щоб створити «Волинській газеті» та її працівникам ще більше проблем організаційного та матеріального характеру, - заявляє редакція «Волинської газети».

«Після того, як ми опублікували статтю «Котел Гунчика» про те, як мільйонер-губернатор узяв у держави кредит для придбання твердопаливного котла (що для простих людей просто нереально!), того ж дня 12 листопада 2015 р. губернатор вдався до практичного виконання своєї погрози: підписав розпорядження про односторонній вихід зі складу співзасновників. А 17 листопада знову руками працівників юридичної служби виконавчої влади області на чолі з начальником управління Віталієм Потапенком – висловив до газети претензію матеріального характеру, вимагаючи від і так незаможного колективу вимогу перерахувати в бюджет гігантську суму коштів!

Слідуючи духу і букві Закону України «Про реформування державних та комунальних засобів масової інформації», який вступив у дію 1 січня 2016 р., на початку січня ц. р. трудовий колектив на загальних зборах підтвердив, що братиме участь у пілотному проекті з роздержавлення. Незважаючи на офіційні повідомлення про проведення 12 лютого 2016 р. загальних зборів співзасновників «Волинської газети», губернатор Гунчик і сам не взяв у них участі, і не уповноважив для цього когось зі своїх підлеглих, наполягаючи на своїх листопадових претензіях. Окрім цього, з його злої волі «Волинську газету» не було включено до програми підтримки друкованих ЗМІ, співзасновниками яких є органи обласної влади та самоврядування, відтак колектив, який першим на Волині став на дорогу роздержавлення, не отримав жодної копійки передбаченої чинним законодавством підтримки.

Підписалися під заявою головний редактор видання Володимир Данилюк, секретар первинної організації Національної спілки журналістів України Олена Лівіцька, голова первинного комітету Незалежної медіа-профспілки України Оксана Бубенщикова.

28 квітня 2016 р. Київський міський голова Віталій Кличко на знак солідарності запропонував Савікові Шустеру ефір на муніципальному телеканалі «Київ». У випадку з волинськими медіа не спостерігається нікого, хто зупинив би деградацію місцевих медіа та допоміг вивести їх на новий етап розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
ЗМійКО Показати IP 2 Травня 2016 13:00
А слабо Данилюку всістись на Київському з колективом і голодування об'явити? :) Якщо косити під Савіка - то давай, на повну :) Все ніяк не заспокоїться, бо "спонсорів" немає і його заказушні послуги нікому не потрібни - ринок зайнятий і поділений, а Данилюк не встиг, бо звик за державні гроші "працювати", а по іншому не здатний! От і вся проблематика події :)
оля Показати IP 2 Травня 2016 13:32
Домаданились, баранчики! Ось вам свобода слова й євроінтеграція! Чого ж зараз не вивезти бидло на Майдан? Хай щось доказують ідіоти. А то щось газ мало підняли. Хочу , щоб підняли ще у 5 разів.
Анатоль_ до оля Показати IP 2 Травня 2016 13:48
Так, треба терпіти, Олю!
оля Показати IP 2 Травня 2016 13:33
Домаданились, баранчики! Ось вам свобода слова й євроінтеграція! Чого ж зараз не вивезти бидло на Майдан? Хай щось доказують ідіоти. А то щось газ мало підняли. Хочу , щоб підняли ще у 5 разів.
волинянам Показати IP 2 Травня 2016 14:12
вся країна в такому гам...і, голова адміністрації президеннта повністю контролює медіа простір, тому яка демократія на волині серед газет а гунчик старий комсомолець - "есть" та і мочить пресу
волиняка до волинянам Показати IP 2 Травня 2016 20:18
Ви у суть питання спочатку вникніть, а потім щось пишіть! Йде роздержавлення ЗМІ, щоб вони самі працювали і нікому не належали! Так такі як "ВГ" самі працювати не звикли, а лише за державні кошти! От і зараз готові душу хоч ... продати лише б хтось їм платив, а не самі вони заробляли! А тут ОДА вийшла з співзасновників і бац - грошей немає, самим треба заробляти... і давай винити всіх і вся... :) От цей цирк і влаштували!
продавець послуг Показати IP 2 Травня 2016 14:34
Ну де ви бачили, щоб акцію проти спонсора оплачував сам спонсор? Піар банкрутів. Шас заплачу і піду оформлю предплату.
757 Показати IP 2 Травня 2016 14:40
А де ж теперішні Стуси й Симоненки? Здрібніла нація.....Затравила мозги хімічною ковбасою іі модними айфонами. Нема козаків!
Как до 757 Показати IP 2 Травня 2016 15:12
Все,що зараз діється - це місцеве с**мо радування. Воно не відбудеться без питання как.
а я не знал Показати IP 2 Травня 2016 17:13
что была такая газета.а если она не выйдет 5го числа я плакаль
пр Показати IP 2 Травня 2016 18:55
им просто нечего писать
до пр Показати IP 3 Травня 2016 08:24
если не чего писать надо водички попить...
про балаган Показати IP 3 Травня 2016 08:24
Спочатку про медіамагната Шустера, який в кожній передачі знущається з лохів-олігархів, а вони йому за це ще й добре платять. Ви колись бачили в його шоу вчителя, інженера, дрібного бізнесмена, фермера, який на плечі тягне борону, голову сільської громади? Ні, звичайно. І не побачите. Бо в них, аби потрапити до Шустера, відсутній фінансовий «ценз». Цей цинічний базар «заточений» під гроші у чисто єврейському стилі: провокація аудиторії, завідомий вибір найконфліктнішої теми (яку немає потреби готувати, варто звести лобами два-три олігархи з характерами скандальної базарної баби) – ось «фірмові» прийоми цього політтехнолога. Від журналістики там теж нічого немає. Назва цим «передачам» - балаган за велике бабло. Тому Данилюку і його скромному за своїми можливостями колективу рівняти себе з Шустером, що рівняти хрен з пальцем. Це два різних світи, катастрофічно віддалені один від іншого Космосом. А Гунчик? І говорити не хочеться. Політичний гном. Карлик в політиці, економіці, культурі, спілкуванні з людьми. Порожнє місце. Входи і виходи в ОДА вже давно засновані павутиною і відмивати їх після Гунчика і головачук доведеться міцним хлорним розчином. Тому й ці ненависні безголові головачуки правлять в ОДА бал. Такі ж гноми, як і Гунчик, тільки ще на порядок дрібніші. А якщо по великому рахунку, то нехай Данилюк заробить собі і своїм журналістам, як заробляє уся приватна преса. Виживає сильніший і немає нічого дивного в тому, що зникли перераховані зверху видання. Жодне з них не фінансувалось з місцевих бюджетів. Ринок вказав їм їхнє місце. Конкуренція всім однаково дихає в потилицю.
Епічно! Показати IP 3 Травня 2016 10:13
"за час його правління на Волині знищено газети «Віче-інформ», «Телерадіогазету», «Хроніки Любарта»… А 28 квітня був змушений заявити про припинення випуску видання колектив «Слова Волині». Що там курять у Волинській газеті? Навіщо перекручувати факти? Кому як не Данилюку відомі причини припинення виходу цих газет? Я б Гунчика на пістолтений постріл до білого дому не пускав би, але треба дивитися правді в очі: Віче, Телерадіогазета померли через неконкурентноздатність, Хроніки стали Волинськими новинами, а Слово вирішив припинити фінансувати Івахів. Гунчик до якого боку тут? Моя позиція - кинути всі видання в ринковий вир - нехай рятуються, виживають. Хто краще прилаштується до потреб читача - той кращий.
да до Епічно! Показати IP 3 Травня 2016 13:31
от Волинську газету і кинули у ринковий вир. а вони одразу - не вихід через славіка шустера. ок, а через місяць невихід до чого приурочать?
каллєга Показати IP 3 Травня 2016 12:27
А чому Данилюк усе життя лізе під спідницю влади? Влада і демократична преса - це дві генетичні несумісності. Скажіть німцю, французу, італійцю чи будь-якому цивілізованому європейцю про державну пресу, і вони будуть крутити пальцем біля виска. Подивіться на "Урядовий курєр", "Голос України": нужник, високі надої і урожаї, там ще комунізм. Немає такого в світі. Данилюк, може досить владі в п*хву лізти? Навіть при тому, що ти там себе почуваєш дуже комфортно. А якщо не влазиш (як у нашому випадку), то лаяти її. Ти завжди був одіозною "особистістю" і роки тебе не виправляють. У журналіста по роду його професії немає завдання комусь подобатись і лізти туди, куди я сказав вище. Журналіст повинен перевіряти суспільство на терпимість. Невже це так важко збагнути!?
555 Показати IP 3 Травня 2016 21:32
Я не прихильник Гуні, але і смороду від дешевого і продажного Данилюка терпіти не можу. Прихлібай до всіх губернаторів, з їх рук, як з годівниці сьорбав бобло. Перед кожними виборами один із всіх волинських редакторів, який продавав свою свою совість і випускався "останній бойовий листок", який розпихали в кожну хату. Де совість в цього мудака?
Колківчани Показати IP 16 Жовтня 2016 20:12
"Волинська газета" забула як підло підіслали в ДФІ скаргу одержимоі помстою особи. В тій брехні самі не розібрались і до протилежної думки цілого колективу , який звертався до головного редактора з офіційним листом не дослухались і відповіді не надали. Зате тихенько , по-крисячому переслали брудну писанину у ДФІ. Цілий колектив, зі 140 осіб, відмовився підписувати вашу НЕволинську НЕгазету!!! Ганьба вам! Напишіть про себе ВСЮ правду, буде Сенсація !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus