USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Волинській санстанції «допекло» сміття

1 Квітня 2009 09:46
На Волині існує проблема зі сміттям та його захороненням, – вважає головний лікар Волинської обласної санітарно-епідеміологічної станції Наталія Янко. Про це 31 березня йшлося під час засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Волинської обласної ради, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Заступник начальника головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Мелетій Дужик зазначив, що у минулому році на Волині ліквідовано 815 несанкціонованих сміттєзвалищ. Керівник Волинської обласної СЕС Наталія Янко розповіла, що її підлеглі під час минулорічних перевірок виявили більш ніж сімсот стихійних сміттєзвалищ, із яких півсотні «дислокувалися» у прибережних смугах водойм.
 
За словами пані Янко, існує проблема зі збором сміття у селищах Олика та Цумань Ківерцівського району та у селищі Шацьк. З позитивного боку Наталія Янко охарактеризувала стан справ щодо «сміттєвої» проблеми у Луцьку. Проте і тут є достатньо проблем – ставлення самого населення, відсутність генеральної схеми санітарної очистки міста, переповнення сміттєкамер у багатоповерхівках тощо.
 
Головний санепідеміолог області розповіла, що наразі на Волині в населених пунктах збільшується кількість гризунів, які можуть бути носіями різних хвороб. Тому необхідним є проведення робіт з суцільної дератизації (знищення гризунів – «ВН»).
 
Щодо інших проблем, то, як зазначила пані Янко, із 25-ти існуючих полігонів твердих побутових відходів лише 10 відповідають нормам. Досі не побудовані такі полігони у Іваничівському, Камінь-Каширському та Маневицькому районах. Завершується термін експлуатації полігону твердих побутових відходів у селищі Брище Луцького району та у місті Рожищі.
 
Наталія Янко наголосила, що велику проблему становить те, що стихійні сміттєзвалища на 70 відсотків складаються «з пластмасової тари і ПЕТ-пляшок». За словами головного лікаря Волинської облСЕС, наразі переповненим є і місце захоронення рештків бродячих тварин поблизу Луцька. За словами пані Янко, важливо, щоб в області різні структури підписували угоди з комунальними підприємствами на вивезення сміття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus