USD 39.50 39.95
  • USD 39.50 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинського бобра залишили в Червоній книзі України

14 Грудня 2009 13:07
У Києві вийшло з друку третє видання «Червоної книги України. Тваринний світ». Кількість видів у третьому порівняно з другим виданням збільшилась на 160 видів тварин. Під охороною залишили й бобра, який неймовірно швидко плодиться на Волині і почасти шкодить сільгоспугіддям і водоймам краю.  
 
До третього видання занесено 542 види тварин: гідроїдні поліпи (2 види), круглі (2) та кільчасті (9) черви, ракоподібні (31), павукоподібні (2) та багатоніжки (3), ногохвістки (2), комахи (226), молюски (20), круглороті (2) та риби (69), земноводні (8), плазуни (11 ), птахи (87), ссавці (68).
 
У нинішньому виданні збільшилося на 160 видів тварин, яким загрожує загибель. До слова, друге видання в порівнянні з першим поповнилося на 297 тварин. Отож, спостерігається певне уповільнення темпів зменшення втрати різноманіття окремих таксономічних груп фауни України. Разом із тим, природо охоронців непокоїть суттєве збільшення у Червоній книзі кількості видів риб і ссавців.
 
Видання третьої редакції Червоної книги підготовлено накладом 5 тисяч примірників. Воно розраховане на державні, наукові і громадські установи та організації, навчальні заклади, спеціалістів, активістів охорони природи. Однак порівняно невеликий тираж не забезпечить усіх бажаючих купити Червону книгу. Скажімо, друге видання пересічний читач, який невхожий до чиновницьких кабінетів, може знайти лише в обласній бібліотеці в Луцьку.
 
Довідково:
 
Тваринний світ України нараховує близько 45 тис. видів, серед яких чимало рідкісних, реліктових або ендемічних видів. Нажаль, зростаючий антропогенний тиск продовжує негативно впливати на тваринний світ, і все більша кількість видів потребує охорони та відновлення. Головними чинниками негативного впливу на тваринний світ є знищення та трансформація природних екосистем, надмірне комерційне використання тваринного світу та браконьєрство.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
seal Показати IP 14 Грудня 2009 18:22
ВН - фотка просто супер. Давно не бачив такої веселої тваринки!!!!
OrestN Показати IP 14 Грудня 2009 21:23
вона так смачно його держить. а він так самовдоволено і мирно зирить. ну просто чудне фото! мабуть можна бобрів приручити. а експонат на фото став свійським як кішка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus