USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинському художнику Валентину Кирилкову – 80 років

17 Вересня 2016 13:47
Для Волинської організації Національної спілки художників України цей рік став дуже багатим на ювілеї довголіття і творчої незгасної енергії художників-спілчан. Ось і сьогодні родина, колеги, друзі, шанувальники мистецтва вітають з 80-річчям відомого волинського художника, графіка Валентина Кирилкова (на фото).

Талановитий пензель живописця, що вирізняється авторською неповторністю у інтерпретації краси і образу, полонив свого глядача, ствердив свій професіоналізм серед рівних за майстерністю та отримав заслужену відомість у вітчизняному мистецькому просторі. Творчий здобуток Валентина Кирилкова дійсно вражає і невтомністю у малярстві, і різноманіттям живописних технік, жанрів, тем. У найшановніших музеях, картинних галереях, приватних колекціях України і Європи зберігаються створені Валентином Феодосієвичем прекрасні пейзажні роботи, витончені акварелі, яскраві у передачі образу портрети, виразна графіка, а також лінорити, офорти, дереворити. Надзвичайно скромна і проста у спілкуванні людина, яка уникає галасливої публічності і зайвої уваги до власних успіхів, Валентин Кирилков має безсумнівний здобуток мистця, котрий своєю творчістю полонив серця глядачів, – щиру прихильність та безпосередній емоційний відгук на своє мистецтво з боку його сучасників.



Валентин Феодосійович народився вересневого дня 1936 року у Одесі, де і минули його дитячі, шкільні, студентські роки. Талант проявився у майбутнього живописця ще в дитинстві, тому вибір Одеського державного художнього училища, а згодом Українського поліграфічного інституту імені Івана Федорова у Львові – закономірний шлях опанування мистцем законів живопису, оволодіння малярськими техніками під керівництвом досвідчених художників-педагогів. З нашим містом Луцьком доля пов’язала молодого художника з 1961 року, коли він почав працювати викладачем Луцької дитячої художньої школи, віддаючи багато сил, знань, творчої енергії дітям, таким спраглим до відкриття таємниць творення прекрасного.

З 1985 року Валентин Феодосійович – серед колег-художників Волинської організації Національної спілки художників України. Діяльність у колі однодумців, здорова конкуренція серед художників-професіоналів сприяли невпинному творчому поступу Валентина Кирилкова. Обласна мистецька премія імені Йова Кондзелевича, присуджена майстру у 2008 році, – визнання високих творчих здобутків художника, які збагатили скарбницю українського національного малярства роботами станкового живопису, графіки, гравюри. У його творчому резюме – солідний перелік персональних експозицій, засвідчена активна участь у міських, обласних, республіканських, міжнародних виставках, поїздки на пленери.



У своїй творчій майстерні Валентин Кирилков досліджує традиції реалістичної школи, досягаючи вершин віртуозності у пошуку гармонії форми, кольору, композиції задля досягнення довершеності образу. Його улюбленими жанрами стали натюрморт і пейзаж. У царині олійного живопису художник часто спрямовує свої експерименти до прийомів імпресіонізму, де яскравий і емоційний мазок веде за собою руку живописця. Ефект пульсації згустку фарби на полотні, такий переконливий і енергійний, втілюється ним завдяки елементам пуантилізму, і полотна картин оживають, дихають, вібрують… «Пульсує сама форма зображень: осінній ліс у барвах гарячої охри, казково принишклі будівлі старого Лучеська чарують подихом століть, Седнівська церква, що, притрушена першим снігом, манить містичними таємницями… Про такі полотна інколи говорять, що в них хочеться увійти… Все, що робить Валентин Кирилков, заворожує переконливістю, відчуттям справжнього життя, силою не імітованої (віртуальної), а достеменної художньої майстерності», - так відгукується про полотна художника Зоя Навроцька, відома волинська мистецтвознавчиня, директор Художнього музею м. Луцька.



Творенню краси і гармонії, невтомності мистецьких доріг, відданості педагогічній праці присвячені більш як 50 років життя Валентина Кирилкова. Благородна місія мистця, вчителя, якому подаровано Богом таланти втілювати прекрасне і навчати цьому нове покоління художників!

Сьогодні вітання з приводу 80-річного ювілею, найщиріші побажання міцного здоров’я, гарного настрою, достатку і гармонії Вам, шановний Валентине Феодосійовичу!



Персональна сторінка художника на офіційному сайті Галереї мистецтв ВО НСХУ

Марія ПИЛИПЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
заболоття Показати IP 17 Вересня 2016 14:55
Цей молодець ане такий як аватар Корсак
Олег до заболоття Показати IP 17 Вересня 2016 16:51
Це не липовий пристосуванець і авнтюрист Корсак а Митець з великої букви. Міцного здоров"я !!!!!!
Шанувальник Показати IP 17 Вересня 2016 14:57
Який прекрасний ювілей! Зичимо знаному митцеві довгих років життя при міцному здоров"ї, гарному настрої!
Ірина Показати IP 17 Вересня 2016 21:49
Міцного здоровья видатному художнику. Маю його роботу у себе вдома - вона дивовижна, вражаюча, захоплююча!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus